Bernardiću pukao film, planira veliko pospremanje u SDP-u, dosta mu je optužbi da ne vodi stranku kao istinski lider

Na današnjoj sjednici Predsjedništva otvorit će i temu lokalnih izbora i odnosa unutar stranke. Naime, Davoru Bernardiću je »pukao film« zato što ga je Zoran Milanović pokudio da ne može biti »prvi među jednakima« nego istinski lider stranke, a pogotovo mu smetaju priče o puču u SDP-u, prenose mediji.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić planira veliko pospremanje u stranci, čini se da mu je dosta optužbi da ne vodi stranku kao istinski lider, nego da mu sufliraju potpredsjednici Zlatko Komadina i Rajko Ostojić.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva otvorit će se teme lokalnih izbora, odnosa unutar stranke, ali i prezentirati konačni prijedlog restrukturiranja stranke s novom sistematizacijom radnih mjesta. Među ostalim, jedna točka dnevnog reda nosi naziv »stanje u organizacijama«, pa je jasno da će poslati jasne poruke o obavezama koje lokalni čelnici i zastupnici imaju na terenu uoči lokalnih izbora, piše Novi list.

Bernardiću je »pukao film« zato što ga je Zoran Milanović pokudio da ne može biti »prvi među jednakima«, nego istinski lider stranke, a pogotovo mu smetaju priče o puču u SDP-u koji navodno planiraju ljudi oko Orsata Miljenića i Ranka Ostojića. Odlučio je svemu tome stati na kraj te pospremiti stranku organizacijski, riješiti kadrovska pitanja oko lokalnih izbora te pokazati tko je šef. Za to će imati priliku ne samo na sjednici Predsjedništva večeras, nego i na sjednici Glavnog odbora u subotu, gdje će se među ostalim imenovati i Središnji savjet stranke u kojemu će biti Davorko Vidović, Josip Tica, Snježana Banović, Gvozden Flego, Berto Šalaj i mnogi drugi ugledni intelektualci spremni pomoći artikuliranju novih socijaldemokratskih politika.

Facebook Komentari