VIDEO Vučić kaže da je s Tachijem i Mustafom dogovoreno “spuštanje lopte”, ali je zato Nikolić opet podiže

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je s visokim izaslanstvom iz Prištine, a uz podršku EU, dogovoreno da se nastavi serija dijaloga na visokoj razini i da se “spusti lopta” u izjavama dužnosnika.

Aleksandar Vučić je u izjavi novinarima, nakon razgovora na kojem su sudjelovali i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski premijer i predsjednik Isa Mustafa i Hashim Tachi, uz posredovanje visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini, rekao da je razgovor bio izrazito težak i da su određene stvari postignute kroz otvoren razgovor o stvarima u kojima su stavovi izrazito suprotni.

Nikolić ni u Bruxellesu nije spustio loptu na zemlju, izjavio je da Srbija ima razloge sumnjati da se u vodi dijalog na platformi statusne neutralnosti Kosova.

Nakon sastanka je pričao o “velikoj prijevari”, koja se sastoji u tome što Kosovo traži članstvo u nekim međunarodnim organizacijama, a da za to ne traži odobrenje ni EU-a i Srbije. “Postavlja se pitanje o čemu mi onda ovdje razgovaramo ako im se dopušta da se ponašaju kao neovisna država”, kaže Nikolić.

Na pitanje novinara da komentira svoju izjavu od prije nekoliko dana da je spreman ići u rat, Nikolić je odgovorio kako “ne zna postoji li ijedan Srbin koji ne bi išao u rat ako bi bilo potrebno”.

Nikolić je u izjavi novinarima rekao da razgovora o nezavisnosti Kosova nema niti ih uopće može biti.

“A ako misle da nas EU može ucijeniti i pritisnuti, da nas bilo koja država na svijetu može natjerati da priznamo nezavisnost Kosova, onda se grdno varaju. I ne vidim čovjeka u Srbiji koji bi mogao biti izabran na neku funkciju tako što će prihvatiti uvjete koje Albanci traže za Kosovo”, rekao je Nikolić.

Predsjednik Kosova Tachi pred večerašnji sastanak o okončanju krize: Najbolje moguće rešenje je da Srbija prizna Kosovo

Facebook Komentari