Zrakoplov Croatia Airlinesa na putu prema Amsterdamu morao je sletjeti u Frankfurt zbog alarma za dim

Zrakoplov Croatia Airlinesa na putu prema Amsterdamu morao je sletjeti u Frankfurt zbog alarma za dim koji se upalio u stražnjem toaletu aviona, javljaju 24 sata.

Iako nije bilo dima ni vatre, zbog alarma je pilot morao spustiti zrakoplov kako bi ga pregledali vatrogasci. Utvrdili su da je riječ o pogrešnoj indikaciji tehničkog kvara.

Zrakoplov na liniji Zagreb – Amsterdam poletio je u 8.20, no preusmjeren je u Zračnu luku Frankfurt, odakle će nastaviti let prema Nizozemskoj.

Kapetan je preventivno odlučio zrakoplov preusmjeriti u najbližu zračnu luku, a to je u tom trenutku bila Zračna luka Frankfurt. Zrakoplov Airbus s 96 putnika sigurno je sletio u Frankfurt. Riječ je, dakle, o sigurnosnoj proceduri koja se primjenjuje čak i u situacijama koje bi potencijalno mogle utjecati na sigurnost letenja, odnosno putnika i posade. Pri ovakvim događajima i zračne luke pokreću svoje sigurnosne procedure te su zbog toga djelatnici vatrogasne postrojbe frankfurtskog aerodroma došli u zrakoplov i pregledali toalet. Utvrđeno je da nije bilo nikakvog dima, odnosno da je bila riječ o pogrešnoj indikaciji tehničkog kvara – priopćeno je iz Croatia Airlinesa. Nakon što se obavi cijela procedura zrakoplov će opet biti uključen u redoviti promet, prenosi HRT.

Facebook Komentari