Ministar državne imovine Goran Marić u posjeti Sisačko moslavačkoj županiji

Piše: Dražen Prša

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima posjetio je danas Sisačko-moslavačku županiju. Domaćin mu je bio župan Ivo Žinić sa zamjenicima Anitom Sinjeri-Ibrišević i Marinom Piletićem, a uz saborsku zastupnicu Željku Josić radnom sastanku i cijelom programu ministrova boravka nazočili su i svi pročelnici županijskih upravnih odjela.

Nakon radnog sastanka, održanog u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije, novinarima su se obratili župan i ministar.

„Ministarstvo državne imovine je prepoznalo probleme koji su na razini lokalne samouprave posebice izraženi u Sisačko-moslavačkoj županiji i gradovima Sisku i Petrinji.

Imali smo u ugodnom ambijentu konstruktivne razgovore. Upoznati smo s najvažnijim poteškoćama, problemima koji se godinama ne rješavaju. Dobili smo i pisanim putem obavijest o kojim je projektima riječ.

zinic maric 2

Ministarstvo državne imovine neće biti prepreka za rješavanje tih predmeta, naprotiv bit će aktivan sugovornik i suorganizator u realizaciji takvih projekata i imat će Sisačko-moslavačka županija i grad Sisak partnera u rješavanju tih akutnih problema,“ rekao je ministar Marić.

Župan Ivo Žinić izrazio je zahvalnost ministru državne imovine na dolasku i rekao:

„Doista je ovo pokazatelj da Vlada i Ministarstvo žele riješiti određene probleme u našoj županiji, u gradu Sisku. Problemi su dugi niz godina zanemarivani i kao župan sam s onim najznačajnijim problemima i projektima koje SMŽ namjerava rješavati upoznao ministra.

Moram istaknuti da imamo nekoliko novih projekata o kojima će u narednom razdoblju biti puno više riječi, a pogotovo na sjednici Vlade RH koja bi trebala biti održana krajem veljače ovdje u gradu Sisku. Vjerujem da će ministar, a to je i pokazao na sastanku, razmotriti sve naše probleme i projekte i da će to uspješno prezentirati Vladi i premijeru.

Moram istaknuti da osim onoga što on pokriva kao ministar državne imovine, iznijeli smo i čitav niz projekata, pogotovo što se tiče prometne infrastrukture. Svakako želim istaknuti i jedna novi projekt, to je nacionalni muzej braći Radić, to je projekt koji želimo razvijati zajedno s Vladom RH.

Svakako mi je drago da je ovdje među suradnicima ministra i predstojnik Ureda za stambeno zbrinjavanje, gospodin Mažar, jer tu imamo jedan veliki problem, a to je preseljenje prognanika iz naselja Mala Gorica u Dumače.
To će se ubrzati, a vjerujem i da će ostali projekti vezani za ovaj ured biti vrlo brzo realizirani. Pogotovo se to odnosi na projekt Doma za starije u Glini.“

Na ovo je, u zaključku, ministar Goran Marić još dodao: „Na ovom je području prisutan veliki problem s prognanicima i da je konačno, u jednom dijelu došao kraj agonije. U ovoj prigodi jamčim da će svi prognanici iz Male Gorice preseliti u svoje domove u Dumačama do 1. svibnja ove godine.“

U nastavku svog posjeta ministar je, u pratnji župana i suradnika, obišao još i objekt stare domobranske vojarne u Sisku, zgradi u kojoj Županija želi realizirati projekt veleučilišta u Sisku, a isto tako je u Petrinji posjetio Udrugu IKS, upoznao se s njihovim radom i problemima i obećao im svoju pomoć. (SMŽ)
zinic maric1

Facebook Komentari