AUDIO Metličić uoči Španjolske: Mi ne bježimo od toga da imamo problem. Glavni igrač nam je gotovo bez treninga

Hrvatska je slavljem nad Egiptom 21:19 osigurala četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj. U četvrtfinalu u utorak čekaju ih stari znanci, Španjolci. Posljednji put protiv Španjolske igralo se u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj i tada je pobjeda otišla na stranu Španjolske. No, u ovoj utakmici, kao i do sada, Hrvatska ide na pobjedu.

Pomoćni trener Petar Metličić nakratko se osvrnuo na susret protiv Egipta: ”Prvi dio je bio dobar, ali u drugom smo imali crnu rupu od nekih pet do deset minuta. Izdržali smo to i priveli utakmicu kraju u našu korist. Sigurno je da može bolje, ali neka mi dobijemo svakoga na ovaj način i bit će dobro.”

”Španjolska je momčad koju manje više dobro znamo. Izuzetna momčad koja kroz godine nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Mislim da možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Nekog izrazitog favorita nema i svjesni smo toga. Imamo svoju šansu da odigramo dobru utakmicu za polufinale”, prokomentirao je Španjolsku Petar Metličić koji dobro poznaje njihovu igru i pojedine igrače.

Hrvatska nije na vrhuncu, a momčad kroz cijeli turnir prate određeni problemi. Metličić je rekao kako su svi u reprezentaciji svjesni toga, ali kako će svi dati sve od sebe kako bi slavili nad Španjolskom: ‘‘Moramo igrati maksimalno koncentrirano uz čvrstu 6-0 obranu jer iz iskustva iz Poljske znamo da 5-1 ne funkcionira najbolje protiv njih. Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te golmane, a možemo reći da su im ‘bekovi’ malo slabiji. Mi ne bježimo od toga da imamo problem. Glavni igrač nam je gotovo bez treninga i dalje ima problema s koljenom. Imamo i cijelu vanjsku liniju koja je do jučer praktički bila rezerva. No, bit ćemo svi jako zadovoljni ako pokažu karakter i ako s budu borili do kraja. Nadam se da će nam sutra ta utakmica dati dodatnu energiju i samopouzdanje. Moramo se paziti tehničkih grešaka jer oni to jako dobro kažnjavaju i moramo ih nekako prisiliti da igraju šest na šest jer na postavljenu zonu imaju nešto više problema.”

”Ušli smo u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i sretan sam što sam dio ovoga svega. Da nemamo određenu kvalitetu ne bi bili tu gdje jesmo. Očekujem jako dobru utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe. Momčadi koje su do sada igrale jako lijep rukomet su ispale s Prvenstva tako da je sve moguće. Španjolski sistem i rukomet se igraju dosta po Europi i Ligi prvaka, igra se na pivota dosta. Bit će tvrda utakmica”, za kraj je kratko zaključio Luka Šebetić.

Share This Article