Lekaj Prljaskaj: Srbija i dalje provocira, nitko ih ne napada a oni su stacionirali dvije tisuće vojnika uz granicu s Kosovom

Srbija provocira, dokazali su to u posljednja dva tri tjedna, prvo su uhitili Ramusha Haradinaja, pa su poslali vlak na kojem je pisalo da je Kosovo Srbija, pa je predsjednik Vlade izišao s izjavom da će braniti srpski narod ako ga napadnu Albanci. Ali ne bi bilo ništa sporno, da Albanci napadaju Srbe, no to nije točno, rekla je saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Ermina Lekaj Prljaskaj za Hrvatsku danas.

Što je najžalosnije na granicu s Kosovom su stacionirali dvije tisuće vojnika i to gdje je nastanjeno albansko stanovništvo, objasnila je Prljaskaj govoreći o daljnjim provokacijama Srbije.

Na novinarsko pitanje o mogućnosti eskalacije sukoba na Balkanu, a u svjetlu vježbanja izlaska Republike Srpske iz BiH i provokacija na sjeveru Kosova, Lekaj Prljaskaj je istaknula kako za to postoji bojazan.

„Postoji strah da postoji mogućnost rata, ali ja se nadam da je to pretkampanja za izbore u Srbiji“, ocijenila je.

Za rješenje napetosti na relaciji Kosovo – Srbija zastupnica u Saboru smatra da je potreban dijalog.

„Trebali bi razgovarati, a Srbija mora uvažavati Kosovo jer je ono sada neovisno i da moraju biti ravnopravni tijekom dijaloga“, rekla je Lekaj Prljaskaj.
Dodala je da je tijekom uhićenja Haradinaja uputila jedan apel europarlamentarcima Hrvatske koji su se odazvali tome i podnijeli amandmane, te obećali da će raditi na tome jer se odnosi i na politike prema Hrvatskoj i Kosovu.

Zastupnica nacionalnih manjina Lekaj Prljaskaj u EU parlamentu održala energičan govor zbog uhićenja Haradinaja

Facebook Komentari