Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predstavnicima HGK o rasterećenju hrvatskog gospodarstva


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Lukom Burilovićem te potpredsjednicima Želimirom Kramarićem, Mirjanom Čagalj i Tomislavom Radošem.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti Hrvatske gospodarske komore u cilju rasterećenja gospodarstva i stvaranja učinkovitijih usluga HGK svojim članicama, kojih je više od 110 tisuća.

Razgovaralo se o unaprjeđenju suradnje HGK i Vlade, kako bi se stvorili jednostavniji i konkurentniji uvjeti poslovanja u Hrvatskoj. Istaknuto je da Hrvatska gospodarska komora podržava provođenje strukturnih reformi u gospodarstvu i Vladin Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva.

U tom kontekstu govorilo se o konkretnim aktivnostima, kao što je primjerice uvođenje modela podrške izvozu i privlačenju investicija, odnosno internacionalizacija HGK kroz suradnju Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Predstavljeni su i strateški ciljevi HGK u razdoblju od 2017. do 2022, pri čemu je posebno istaknut razvoj gospodarske mreže informacija, zatim edukacija i internacionalizacija tržišta.

Dražen Prša

Facebook Komentari