Ministar zdravstva Kujundžić odgovorio na pitanje o različitim mišljenjima u HDZ-u oko privatizacije HEP-a i otkupa Ine

HDZ-ovci, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić komentirali su različite struje u stranci po pitanju otkupa Ine od MOL-a privatizacijom HEP-a.

Kujundžić je rekao da pitanju otkupa Ine od MOL-a treba pristupiti vrlo ozbiljno, ne ishitreno. “To što se netko protivi ili ne protivi, to nije stvar nekakvih emocija. Naravno, uvijek su emocije inkorporirane u odluke, ali prvenstveno treba vidjeti što je strateški interes Republike Hrvatske i kako se Ina može vratiti u Hrvatsku”, rekao je Kujundžić.

Na pitanje ima li različitih mišljenja u HDZ-u po tom pitanju, ministar zdravstva kazao je da su različita mišljenja u stranci normalna stvar. “Hrvatska demokratska zajednica uistinu je deokratska i naravno da ima različitih mišljenja, bilo bi čudno da nema”, rekao je Kujundžić, dodavši da on nema dovoljno spoznaja o tom pitanju, pa ne može kreirati svoje mišljenje. “Ja sam u prvom redu znanstvenik i ne istupam bez spoznaja”, rekao je.

Ćorić podržava smjer i plan Vlade. “Ovaj plan koji je iznijela Vlada, odnosno predsjednik Vlade, Andrej Plenković, podrazumijeva vraćanje Ine u hrvatsko vlasništvo, ali, isto tako, ostanak HEP-a u hrvatskom vlasništvu i ja apsolutno podržavam taj plan”, rekao je Ćorić.

Komentirajući ocjenu kreditne agencije Standard & Poor’s, Ćorić je rekao da vjeruje da će i Moody’s učiniti isto. “Imali smo promjenu izgleda kod S&P, vjerujem da će i agencija Moody’s reagirati isto. Makroekonomski pokazatelj za 2017. godinu, tj. njihova procjena je pozitivna i vjerujemo da će doći do pozitivne promjene u tom smislu”, kazao je Ćorić.

HDZ-ov zastupnik Horvat ne misli kao Plenković: Za vraćanje upravljačkih prava nad INA-om ne treba privatizacija HEP-a

Branko Bačić i Andrija Mikulić demantirali su da se protive prodaji HEP-a zbog kupovine Ine

Share This Article