Josipa Rimac vraća se na čelo Knina – „Pobjeđujem 11 godina, tako će biti i na lokalnim izborima“

Jospipa Rimac - ŠibenikIN

Piše: Dražen Prša

Šef HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić izjavio je za ŠibenikIN da nema nikakvih razloga zašto Rimac ne bi bila kandidat te stranke za gradonačelnicu Knina te da će svi njihovi kandidati za liste, načelnike i gradonačelnike biti poznati tijekom veljače.

Predsjednik stranke Andrej Plenković je nekidan rekao novinarima da su u tijeku konzultacije sa svim županijskim organizacijama koje vodstvu stranke trebaju predložiti imena kandidata kako bi do sredine veljače imali kompletirane liste za sve župane i ključne gradove.

Iako na lokalnoj i državnoj razini ima dosta oponenata u HDZ-u, teško da će se itko od njih suprotstaviti povratku bivše gradonačelnice u izvršnu vlast. Knin je hadezeovcima sveto tlo, a ona je tamo alfa i omega, prenosi ŠinenikIN.

„Polako, nigdje nam se ne žuri. Friško su bili blagdani pa ću još malo guštati u tom veselom ozračju, a onda idemo dalje. Kninski HDZ vodim 11 godina i u tom razdoblju dobili smo sve izbore, od onih za mjesne odbore, do predsjedničkih ili izbora za parlament Europske unije. Tako ćemo dobiti i lokalne izbore koji slijede“ – rekla je o povratku na čelo Knina što je prema svemu sudeći gotova stvar.

Rimac je bila na čelu Knina punih deset godina, a prvi od dva i pol mandata preuzela je s 25 godina kao najmlađa hrvatska gradonačelnica otkako je višestranačja.

Nakon parlamentarnih izbora održanih krajem 2015. godine postala je zastupnicom u osmom sazivu Hrvatskog sabora koji je nakon neuspjelog političkog eksperimenta HDZ-a i Mosta ubrzo raspušten.

Vratila se u Knin pripremajući teren za svoj veliki povratak uz snažnu potporu gradskog HDZ-a i bez tereta sumnje u nezakonito stjecanje stana jer je USKOK prije točno godinu dana obustavio istragu koja se protiv nje dotad vodila.

Facebook Komentari