Klemm odgovorio Miljavcu i generalima: Gdje su bili dok se prodavala INA, zašto onda nisu digli glas?

Sudeći prema oštrom istupu Hrvatskoga generalskog zbora, inicijativa čelnika nekih braniteljskih udruga o dodjeli dionica od prodaje HEP-a toj populaciji nema podršku ratnih zapovjednika.

Vlada nema takvu zakonsku obvezu već samo mogućnost. No, na sjednici Upravnog odbora Hrvatskoga generalskog zbora doneseni su zaključci kojima se takva inicijativa odbacuje – sa zgražanjem.

“Zgranuti smo viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7 posto dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede. Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata. Takva potraživanja smatramo podvaljivačkima i nerealnima jer im je, između ostaloga, očigledno cilj stvaranje jaza, pomutnje i nesloge unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda”, priopćio je u ponedjeljak Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora, nakon sastanka s najvišim umirovljenim časnicima Hrvatske vojske.

Josip Klemm, jedan od članova Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja, generalima je uzvratio neobično oštrom porukom.

“To je skupina ljudi koja služi samo određenim interesnim grupacijama. Gdje su bili dok se prodavala Ina, zašto onda nisu digli glas? Nikad nisam čuo da su reagirali za puno veće i važnije stvari od ove, primjerice, da ukažu da se hrvatski branitelji ubijaju. Ne sjećam se da su o tome organizirali okrugle stolove. Pitam se gdje je bio Hrvatski generalski zbor dok su generali Mladen Markač i Ante Gotovina robijali u Haagu, ne sjećam se ni da su pomagali njihovim obiteljima. Uostalom, kakav je to generalski zbor za koji generali Markač i Gotovina ne žele ni čuti”, rekao je Josip Klemm za Večernji list.

Facebook Komentari