Hrvatska je na China cupu izgubila na jedanaesterce od Čilea, Hrvatska za treće mjesto protiv Kine

Hrvatska i Čile u regularnom vremenu na China cupu na stadionu Guangxi u Nanningu igrali su 1:1, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca za ulazak u finale. Čile je bio bolji, dvije obrane Tosellija. Hrvatska će za treće mjesto igrati protiv Kine, a Čile u finalu protiv Islanda

Čile je poveo u 18. minuti 1:0, strijelac je bio Cesar Pinares u debiju za reprezentaciju. Eduardo Vargas je izneredio lijevu stranu naše reprezentacije, riješio se prvo Šituma, zatim Pivarića, a zaustaviti ga nije uspio niti Mateo Barać nakon čega je Vargas dao loptu na lijevo za Pinaresa koji krasnim udarcem vanjskom pogađa suprotni kut za vodstvo Čileanaca.

Do poluvremena sjajni Livaković spašavao je Čačićeve izabranike od katastrofe. U drugom poluvremenu hrvatska reprezentacija sastavljena od igrača iz domaće lige posložila je redove.

Hrvatska je izjednačila na 1:1 u 77. minuti, strijelac Franko Andrijašević. Sjajan gol Andrijaševića, zakucao je loptu nakon centaršuta Tudora s desne strane.

Na jedanaesterce je pobijedio Čile, ukupno 5:2, Ramos je pogodio za pobjedu Čilea.

Prvi jedanaesterac zabija Vargas, potom Pivarić u rašlje. Galdanes potom zabija za Čile, ali Tosseli brani Antoliću. Beausejor od stative zabija u mrežu za ukupnih 4:2, a potom Mariću brani Tosseli.

Sastavi:

ČILE: Toselli, Opazo, Diaz, Fuenzalida, Valencia, Carmona, Pavez, Beausejour, Maripam, Pinares, Vargas

Kod Čileanaca priliku s klupe čekala su dva igrača zagrebačkog Dinama – Junior Fernandes i Angelo Henriquez.

HRVATSKA: Livaković, Matas, Barać, Filipović, Pivarić, Antolić, Mišić, Andrijašević, Šitum, Ozobić, Perošević

Na klupi naše reprezentacije bili su rezervni vratar Andrej Prskalo te Borna Barišić, Toni Datković, Mirko Marić, Luka Ivanušec, Fran Tudor i Josip Juranović.
Kapetansku traku nosio je Josip Pivarić.

Facebook Komentari