Hladno vam je? A pingvin Dindim svake godine prijeđe tisuću kilometara da vidi čovjeka koji ga je spasio!

U ožujku 2011. 71.godišnji umirovljenik i udovac iz Brazila João Pereira de Souza pronašao je u blizini svoga doma magelanskog pingvina iz Patagonije kojeg je more izbacilo na obalu.

Pingvin je bio prekriven naftom i borio se za život. João je očistio pingvina, dao mu hranu i pokušao ga vratiti u more, međutim pingvin nije želio napustiti ovog čovjeka. Svaki put kad ga je Souza pokušao vratiti u more pingvin bi se vraćao njegovo kući.

No, ono najzanimljivije je da Dindim, kako ga je de Souza nazvao, nije do kraja pripitomljen.

Svake godine u veljači, pingvin odlazi svojim prijateljima pingvinima, u hladne predijele, 2.000 milja daleko od Brazila.

Ali onda se u lipnju svake godine vraća natrag, kako bi se družio sa de Souzom.

dindim2 dindim1 dindim3

Prijateljstvo dugo već šest godina, tako je postalo sinonim vjernosti!  A ovi neobični prijatelji provode osam meseci zajedno, igraju se i plivaju.

Dindim uglavnom slijedi Souza, a postao je i maskota sela i mnogi ga zovu de Souzovim sinom. Znanstvenik Joao Paulo Krajewski, straučnjak za pingvine je naravno bio jako zainteresirani za ovaj slučaj, te je s ovim neobičnim parom proveo neko vrijeme i izjavio da do sada nikada nigdje nije zabilježen sličan slučaj.

Pingvini su životinje koje cijeli svoj život žive s jednim partnerom i nije neobično da se snažno vežu za svoje partnere, ali pingvine, ne za ljude…kao što je to slučaj sa Dindimom. 

Riječ je o tzv. mageljanskom pingvinu čije je prirodno stanište područje Čilea, Argentine i Falklandskih otoka.Vrsta je poznata po tome što svake godine iz svojih prirodnih staništa pliva do Patagonije gdje polažu jaja i othranjuju mlade. Na tom putu ovom pingvinu dogodila se nesreća i završio je u Rio de Janeiru.

Pogledajte video:

 

Facebook Komentari