Tko kaže da i žene ne mogu izdržati – Slavonki izmjereno 3,07 promila alkohola u krvi

Piše: Dražen Prša

Mnogi će reći ništa neobično kad muškarac popije pa mu se izmjeri više od 3 promila alkohola u krvi.
No, kad žena popije, pa joj se izmjeri više od 3 promila u krvi onda se mediji „bore“ tko će tu vijest prvi objaviti.

Plicija je u Slavonskom Brodu uhvatila 30-godišnjakinju za volanom kojoj je izmjerila 3,07 promila alkohola u krvi, dok je veseloj 28-godišnjoj zadranki izmjereno 1,66.

Vozači nerijetko ne poštuju zakon i za volan sjedaju bez obzira što su pod utjecajem alkohola i to je poznata činjenica. Mahom su to mladi ili muškarci, no početkom ove godine i žene su uzele maha. I to ne s malom količinom alkohola u krvi.

Zabrinjavaju i pojave kod žena pod utjecajem alkohola, koje tek drugi dan shvate što su napravile , odnosno proživjele. Sve to ostavlja traumu u njihovom životu.

Rekorderku su uhvatili brođanski policajci u nedjelju ujutro. U automobilu su za volanom zatekli 30-godišnjakinju s čak, 3,07 promila alkohola u krvi, piše SBplus. Kako je zaustavljena u osam sati ujutro može se samo pretpostavljati da se vraćala s neke veselice.

Nije ona jedina mlada žena za volanom koja je u nedjelju ujutro kršila zakon i ugrožavala druge i sebe vraćajući se iz zabave pijana za volanom. Zadarski policajci u istom su “poslu” uhvatili 28-godišnjakinju u nedjelju u 3 sata i 30 minuta. Ona je napuhala 1,66 g/kg piše Zadarski.hr

Facebook Komentari