Šef MOST-ovog kluba Šimić otkrio datum unutarstranačkih izbora, ali i kritizirao Predsjednicu oko puta u SAD

Predsjednik Kluba zastupnika Mosta, Miroslav Šimić, gostovao je u programu N1 televizije i govorio, među ostalim, i o unutarstranačkim izborima u Mostu.

Šimić je reporteru N1 otkrio potencijalni datum unutarstranačkih izbora u Mostu.

“Naši unutarstranački izbori trebali bi se održati 28. siječnja, na tim izborima će se izabrati novo čelništvo Mosta”, kazao je Šimić, dodavši da pretpostavlja da će biti taj datum, zbog najava u stranci. Kazao je i da će izbori biti transparentni, a o njihovom će provođenju javnost biti pravovremeno obaviještena.

“Vodit ćemo se demokratskim standardima i neće izbori biti provedeni na netransparentne načine, to si više ne može priuštiti nijedna stranka, posebno ne Most”, rekao je Šimić.

Predsjednik Mostova Kluba zastupnika kazao je da ne može znati hoće li Božo Petrov imati protukandidata. “Ne pada nam na pamet da produciramo kandidate koji će se praviti da su protukandidati. Ako se netko bude želio kandidirati, to će moći učiniti, naravno”, rekao je Šimić, dodavši da se Most gleda kroz povećalo, pa bi se i mogući protukandidat promatrao kao da stranka fingira kandidate.

Otkrio je i da će Nacionalno vijeće Mosta i dalje postojati. “Imali smo jasnu javnu komunikaciju tko su članovi. U novom Statutu će biti predviđeno Nacionalno vijeće mosta kao tijelo političke platforme”, rekao je Šimić.

Šimić se na pitanje novinara o posjetu Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović prisružio kritikama.

“Mislim da je trebalo bolje komunicirati taj posjet”, rekao je Šimić.

Share This Article