Miro Bulj o govoru, kako kaže, izaslanika četnika Vučića: Tražim blokadu pregovora Srbije i EU

Mostov zastupnik Miro Bulj osvrnuo se na istup izaslanika srbijanskog premijera Aleksandra Vučića na današnjem domjenku SNV-a.

[IZASLANIK ČETNIKA VUČIĆA KAO I 90-tih ĢURA OPASNU VELIKOSRSPKU TEZU O UGROŽENOSTI SRBA U HRVATSKOJ]

Danas je u Zagrebu izaslanik Predsjednika Vlade Republike Srbije Vladimir Božović poslao poruku kako će Srbija braniti Srbe u Hrvatskoj svim sredstvima.

Ovom se podvalom srpske politike, kao u vrijeme Slobodana Miloševića, pokušava provući teza da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi, te da je zbog toga zapravo došlo do velikosrpske zločinačke agresije na RH i BiH.

Tako je govorio i štitio Srbe i onaj koji je poslao Božovića kao izaslanika prije i tijekom zločinačke velikosrpske agresije, desna ruka zločinca Vojislava Šešelja, četnik Aleksandar Vučić aktualni premijer Srbije.

Kontinurano je i nametanje teze o ugroženosti Srba u Hrvatskoj od strane Milorada Pupovca, koji neprestano ističe ploču u Jasenovcu podignutu hrvatskim braniteljima iz postrojbi HOSa, a u kojima su bili i brojni branitelji srpske nacionalnosti koji su dali svoj život za slobodu Hrvatske.

Gospodine Pupovac, i izaslaniče premijera Srbije, četnika Vučića, da nije bilo velikosrpske agresije, u kojoj je sudjelovao srpski premijer četnik Aleksandar Vučić, danas bi bilo živo jedanaest poginulih hrvatskih branitelja kojima je podignuta spomen ploča u Jasenovcu, i ne bi bilo nezabilježenih zločina od Vukovara, preko Škabrnje do Dubrovnika. Žalosno je da su bili nazočni premijer Plenković i brojni članovi Vlade koji nisu reagirali na ovo opasno izokretanje istine.

Pozivam premijera Plenkovića i sve članove Vlade da oštro osude ovo izokretanje istine o domovinskom ratu i nametanje velikosrpske teze da su Srbi u RH ugroženi.

Još jednom pozivam Predsjednicu RH i ministra vanjskih poslova da Republika Hrvatska blokira pregovore Srbije s EU zbog poglavlja 23, napisao je na fb-u Miro Bulj.

Borbeni govor Vučićevog izaslanika na božićnom domjenku u SNV-u, u Zagrebu, iznenadio je mnoge

Ministar Stier osudio miloševićevski govor Vučićevog izaslanika na božićnom domjenku SNV-a

Facebook Komentari