HEP-ovci prijete štrajkom i iskapčanjem struje – Pogledajte kakva prava i povlastice imaju

Piše: Dražen Prša

Sindikat HEP-a ne podržava zakon koji je najavila potpredsjednica Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić po kojem će Vlada pripremiti zakon koji bi omogućio prodaju četvrtine dionica HEP-a (uz jednu dionicu manje kako bi država zadržala kontrolu nad tvrtkom).

Toj namjeri usprotivio se predsjednik Strukovnog sindikata radnika HEP-a Tehnos Denis Geto koji je kazao da su radnici spremni na štrajk pa i neke drastične poteze, kao isključivanja struje.

Ako se „zagrebe“ ispod površine, dolazi se do u najmanju ruku zanimljivih podataka koje je objavila FINA, po kojima je prosječna plaća u djelatnosti opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 7.294 kuna neto, što je 45 posto više od hrvatskog prosjeka, no za HEP se kao prosjek spominje čak i iznos od oko 12.000 kuna (bruto).

Ovome treba dodati da prema kolektivnom ugovoru radnik ima pravo na dodatak za godišnji odmor u iznosu od 2.500 kuna, koji se isplaćuje se u lipnju s plaćom za svibanj. Poslodavac radnicima za Uskrs isplaćuje u naravi iznos od 400 kuna te uoči Božića 1.200 kuna.

Ako radnik dulje od 30 dana obavlja poslove za poslodavca na terenu, tj. izvan mjesta svoga prebivališta, ali i izvan sjedišta organizacijske jedinice poslodavca u kojoj radi, ima pravo na terenski dodatak u iznosu od najmanje 170 kuna po danu.

Ako poslodavac ima potrebu za radom radnika čije je mjesto prebivališta izvan mjesta rada radnika, takav radnik ima pravo na naknadu za odvojeni život od obitelji u iznosu od najmanje 1.000 kuna mjesečno. Prigodom odlaska u mirovinu radnik ima pravo na neto otpremninu u iznosu 1/8 bruto prosječne mjesečne plaće za svaku godinu neprekidnog trajanja radnog odnosa.

Radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada, osim ako se otkazuje iz razloga uvjetovanih ponašanjem radnika, ima pravo na neto otpremninu u iznosu 60 posto bruto prosječne mjesečne plaće radnika ostvarene za zadnja tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, a za svaku navršenu godinu neprekidnog trajanja radnog odnosa u HEP-u.

Prema aktualnom planu preustroja HEP ODS-a, iz tvrtke bi trebalo otići do 1500 ljudi. Prema dosadašnjem receptu, može se računati na oko 400 milijuna kuna otpremnina, piše Glas Slavonije.

Povlastice u HEP-u idu i dalje, tako se dobivaju i tkz. jubilarne naknade koje se kreću od 1.500 kuna za deset godina staža do 5.500 kuna za 45 godina staža.

Za božićne blagdane radnicima se isplaćuje novčani iznos, ili daje dar u iznosu od najmanje 600 kuna neto za svako dijete u dobi do 15 godina, a radnik ima pravo na jednokratnu potporu za rođenje djeteta u iznosu od 3.326 kuna neto.

HEP-ovci (ili njihove obitelji) imaju i pravo na pomoć u slučaju smrti radnika u iznosu od 15.500 kuna, smrti supruga/supruge ili životnog partnera te djeteta radnika u iznosu od 5.000 kuna, smrti roditelja radnika u iznosu od 3.000 kuna, ostvarenog prava na invalidsku mirovinu, ili prava na profesionalnu rehabilitaciju u iznosu od 2.500 kuna kuna, neprekidnog bolovanja duljeg od 180 dana u iznosu od 3.500 kuna, po 3.500 kuna za prvih šest mjeseci rodiljnog/roditeljskog dopusta, a potom 3.500 kuna za korištenje dopusta od 6. do 9. mjeseca djeteta pa isto toliko od 9. do 12. mjeseca.

Nakon toga radnik koji koristi rodiljni/roditeljski dopust dobiva po 3.500 kuna svakih šest mjeseci do 36. mjeseca života djeteta. Među pravima u kolektivnom ugovoru stoji i da će radnici biti osigurani u slučaju ozljede pri radu ili profesionalne bolesti te da imaju dopunsko zdravstveno osiguranje koje za njih sklapa poslodavac.

Oni koji se spremaju u mirovinu, a za to im nedostaje pet godina, zadržavaju do prestanka ugovora o radu, najmanje plaću na temelju koeficijenta radnog mjesta za koje je imao sklopljen ugovor.

I radnici koji nisu zaposleni na puno radno vrijeme imaju povlastice i zajamčena materijalna prava: puni iznos troškova za prijevoz, nagradu za dugogodišnji rad kod poslodavca, izvanrednu pomoć, puni iznos dodatka za godišnji odmor, puni iznos isplate u povodom Božića i Uskrsa, puni iznos dodatka na plaću za neprekidni radni staž kod poslodavca, puni iznos dodatka na plaću na ukupni radni staž te puni iznos dodatka za prehranu.

U medijima se pisalo kako radnici HEP-a na radničke sportske igre dolaze o trošku tvrtke odjeveni “bolje od prve momčadi Cibone”.

Priča se također kako je lani, u vrijeme skijaške sezone, pun autobus HEP-ovaca predvođenih predsjednikom Uprave Pericom Jukićem, otišao na skijanje.

Iz poduzeća je tada, na novinarski upit, odgovoreno da je “desetero radnika HEP-a uzelo godišnji odmor te otišlo na izlet u vlastitom aranžmanu bez ikakvih troškova HEP-a”. (Danas.hr)

Facebook Komentari