Župan Žinić sa suradnicima na sastanku sa stožerom za obranu Rafinerije nafte Sisak

Piše: Dražen Praša

Pozivu na radni sastanak koji je u ime Stožera za obranu RNS uputio Predrag Sekulić odazvao se u utorak, 3. siječnja 2017. godine, župan Ivo Žinić sa zamjenicima Anitom Sinjeri-Ibrišević i Marinom Piletićem.

Stožer je sastanak, koji je održan u Domu INA rafinerije nafte Sisak, sazvao „ s obzirom na posljednja događanja vezana za Inu, te još uvijek aktualnim planom odvoza domaće nafte iz naše rafinerije“.

Nakon sastanka, kojem je sa suradnicima nazočila i sisačka gradonačelnica, župan Ivo Žinić je izjavio:

„Ovo je jedan u nizu radnih sastanaka vezanih za očuvanje proizvodnje u rafineriji nafte u Sisku. Razgovarali smo o trenutnim problemima i pokušavamo naći određena rješenja. Jedan je od zaključaka da ćemo sa sastankom upoznati i našeg premijera, resorne ministre i da vidimo kako, na koji način očuvati proizvodnju u rafineriji nafte Sisak.“

O najavljenom prijevozu domaće nafte iz Siska župan je rekao:

„Radimo na tome da se taj prijevoz ne dogodi, jer smatramo da rafinerija u Sisku ima dovoljno mogućnosti da preradi sve količine nafte koja se crpi na našim crpilištima. Odvoz iz Siska je nešto što ne možemo dopustiti i upravo to je bila glavna tema sastanka: na koji način zadržati proizvodnju ovdje u Sisku.“

stoze-ina-zinic2

Vremena je malo, rekao je župan, koji je upoznat i s mogućnošću blokade pruge za sprječavanje odvoza, što najavljuje Stožer.

„Ja se nadam da do toga neće doći, da neće biti potrebno blokirati prugu, da će se pronaći neka druga rješenja.“
Odluka o vraćanju INE u hrvatske ruke svakako je povoljna informacija, rekao je župan, međutim, to je proces koji će potrajati, a aktualni problemi zahtijevaju trenutno rješavanje.

„Ja vjerujem da se to može riješiti i da ćemo naći rješenje. Dogovorili smo sljedeći sastanak već u ponedjeljak. Do tada ćemo imati konkretne informacije,“ zaključio je župan.

„Ovo je jedan u nizu radnih sastanaka vezanih za očuvanje proizvodnje u rafineriji nafte u Sisku. Razgovarali smo o trenutnim problemima i pokušavamo naći određena rješenja. Jedan je od zaključaka da ćemo sa sastankom upoznati i našeg premijera, resorne ministre i da vidimo kako, na koji način očuvati proizvodnju u rafineriji nafte Sisak“ – kazao je župan Žinić te dodao:

„Kada govorimo o najavljenom prijevozu domaće nafte iz Siska, mi svakako radimo na tome da se taj prijevoz ne dogodi, jer smatramo da rafinerija u Sisku ima dovoljno mogućnosti da preradi sve količine nafte koja se crpi na našim crpilištima. Odvoz iz Siska je nešto što ne možemo dopustiti i upravo to je bila glavna tema sastanka: na koji način zadržati proizvodnju ovdje u Sisku“.
stoze-ina-zinic

Facebook Komentari