VIDEO Cro Cop brutalno nokautirao Aliakbarija i osvojio Rizin World-Grand Prix

Piše: Dražen Prša

U 42 godini Mirko Filipović – Cro Cop je osvojio još jedan pojas u svojoj bogatoj borilačkoj karijeri. On je pobjedom protiv Amira Aliakbarija u finalu postao prvak japanske organizacije Rizin osvojivši World Grand-Prix.

Cro Cop je nakon dvije minute borbe u finalu lijevim krošeom iz kontre pogodio Aliakbarija koji je pokleknuo, a potom se pridigao te počeo bježati od Mirka kada je sijevnuo još jedan lijevi kroše i to je bio kraj za Iranca. Ovo je još jedna od fenomenalnih pobjeda Mirka Filipovića u Japanu.

Treba podsjetiti da je ovo bila treća pobjeda u samo tri dana. Cro Cop je u četvrtak nokautirao Muhammeda ”King Mo” Lawala, unatoč prognozama kladionica da će pobijediti Amerikanac. U polufinalu Mirko je ekspresno pobijedio estonskog gorostasa Baruta tehničkim nokautom.

Osvajanje Rizinova World Grand-Prixa dogodilo se deset godina nakon legendarnog osvajanja Grand-Prixa mitske organizacije PRIDE. Inače, vlasnik Pridea Nobuyuki Sakakibara je pokrenuo Rizin s kojim želi ponovo vratiti MMA u Japan na velika vrata. Pozivanje Cro Copa pokazalo se kao pun pogodak. (Izvor: gol.hr)
mirko-cro-cop-filipovic

Facebook Komentari