Ruski ministar prometa: pad zrakoplova u Crno more prouzročila je tehnička nesipravnost

Pad vojnog aviona Tu-154 ruskog Ministarstva obrane u Crno more prošlog vikenda, pri čemu je poginulo svih 92 putnika, izazvala je „tehnička neispravnost”, otkrio je u četvrtak Maksim Sokolov, ruski ministar prometa.

Ronioci su pronašli i treću crnu kutiju. Navedeno je kako je zapis oštećen, ali da je moguće skinuti dio podataka. Treća crna kutija se nalazila u repu Tupoljeva 154 Ministarstva obrane Rusije, javljaju svjetski mediji.

Prethodnih dana pronađene su i druge dvije, a dešifriranje podataka iz crnih kutija moglo bi potrajati nekoliko tjedana.

Više od 60 članova međunarodno poznatog Ansambla Aleksandrov ruske vojske nalazilo se na letu.

„U potpunosti smo pregledali mjesto katastrofe. Pronašli smo 19 kompletnih i više od 230 dijelova tijela. Gotovo 2.000 krhotina aviona izvučeno je iz vode. Sada možemo reći, s velikom sigurnošću, kako je prikupljeno sve što je povezano s padom aviona, kako bi razjasnili uzroke ove katastrofe“, rekao je Sokolov na konferenciji za medije.

Nije bilo eksplozije

Rusko Ministarstvo odbrane u četvrtak je objavilo kako nema znakova da je u avionu došlo do eksplozije ili požara, dodavši kako je hitna situacija na tom letu trajala deset sekundi, prenosi Reuters.

General Sergej Bajnetov iz Ministarstva obrane rekao je kako će trebati minimalno 30 dana da se utvrdi uzrok pada aviona.

„Nadamo se doći do konačnih zaključaka za najranije 30 dana“, kazao je on.

Facebook Komentari