Talijanski ministar potvrdio: Ubojica iz Berlina ubijen u Milanu, u pucnjavi ranjen policajac

Oko tri ujutro u rutinskoj kontroli policije muškarac je pucao na policajce i jedan je policajac ranjen. Ophodnja je uzvratila i muškarac je ubijen, rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova.

Ubijeni nije imao dokumente kod sebe, ali je identificiran po otiscima prstiju. Potvrđeno je da je riječ o osumnjičenom za berlinski napad kamionom, Anisu Amriju, rekao je ministar Marco Minniti.

Pohvalio je i dvojicu mladih talijanskih policajaca koji su brzo reagirali u ovom slučaju.

Potpuno sam zadovoljan s ovom akcijom, rekao je ministar.

anis a islamist

Prethodno je objavljeno da je čovjek čiji opis odgovara onom s tjeralice za osumnjičenim Anisom Amrijem, Tunižaninom kojeg se sumnjiči za napad kamionom u Berlinu, viđen u gradu Aalborgu u Danskoj, no ni ta informacija nije službeno potvrđena.

Podsjetimo, mediji su jutros javili da je Anis Amri (24), terorist kojeg traži cijela Europa, snimljen je nakon napada u Berlinu u kojem je poginulo 12 ljudi, a 48 je ranjeno.

Policija je nadzirala džamiju u dijelu grada Moabit koja je mjesto okupljališta ekstremista. RBB je objavio snimke od 14. i 15. prosinca, kao i u noći na utorak.

Amri se vidi na fotografijama od 14. i 15. prosinca na ulazu u džamiju kao i u noći na utorak, odnosno nakon što se kamionom zabio u ljude na božićnom sajmu. Policija ga tada nije uhitila jer su kao sumnjivca smatrali Pakistanca (23).

Facebook Komentari