Pernar pozvao sve da dođu sutra na prvi prosvjed učenika srednjih škola u novijoj povijesti

Zastupnik Ivan Pernar pozvao je na sutrašnji prvi prosvjed učenika srednjih škola u novijoj povijesti.

Pozivamo vas na prosvjed u organizaciji učenika Poštanske i telekomunikacijske škole protiv korupcije,nepotizma i nerada u školstvu koji će se održati 21.12 u 12.15 ispred Poštanske i telekomunikacijske škole. Molimo kolege iz drugih škola i studente da svojim dolaskom daju podršku ovom prosvjedu. Također molimo roditelje i sve one kojima je stalo do obrazovanja njihove djece da podrže prvi prosvjed učenika srednjih škola u novijoj povijesti, stoji na fb stranici Prosvjed protiv korupcije i nepotizma u školstvu, koju je podijelio na svom fb-u Pernar.

Portal Srednja.hr je kontaktirao jednog od organizatora kako bi objasnio motiv koji stoji iza prosvjeda.

”Razlog prosvjeda je sve veća korupcija u školstvu i nepotizam (zapošljavanje preko veza nekvalificiranih profesora), otpuštanje onih sposobnih ljudi kako bi se u škole zaposlili oni s ‘vezom’. Nerad nekvalificiranih profesora na radu i pričanje o politici umjesto provođenja plana i programa za rad. Posljedica toga su loše ocjene učenika koji na ispitima ne znaju ništa, te namješteni i netransparentni natječaji koji se provode u školama diljem Zagreba preko kojih u škole dolaze profesori koji ne žele i ne znaju obavljati svoj posao. Sve je to posljedica miješanja politike u obrazovanje i školstvo, rekao je srednjoškolac koji je jedan od, kako kaže, više učenika koji organiziraju prosvjed.

Povod svemu je bio natječaj u njihovoj Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi za koji smatraju da nije bio valjan. Njihove profesorice Tjelesne i zdravstvene kulture su otpuštene jer navodno nisu kvalificirane za radno mjesto, a drugi su zaposleni na njihovo mjesto.

Facebook Komentari