Big Brother: U Zagrebu 354 nadzorne kamere, na 118 lokacija, postavlja se još 20, nema više tajnosti

Tajnosti više nema, u gradu Zagrebu postavljeno je 354 nadzornih kamera i to na 118 lokacija, a da bi podatak zvučao još ljepše treba dodati da je u tijeku postavljanje još 20 dodatnih.

Dodatne kamere počele su se najprije postavljati u Ulici kneza Mislava, pomoću koji će se uvesti red kod nepropisno parkiranih vozila, “love” se ilegalni odlagači otpada, a osim toga snimke s kamera pomažu policiji, koja na području gdje se one nalaze ima 90 posto riješenih slučajeva razbojstava, krađa i prometnih nesreća.

Iz prometnog redarstva tvrde kako su kamere tu da pomognu pri pronalasku onih koji krše prometna pravila. Osim toga, vozače u prekršaju kamere detektiraju i automatski, tako da zabilježe svaki automobil koji na cesti zastane dulje od nekoliko minuta. Do vozača dolazi se zumiranjem registarskih oznaka, a vlasniku se šalje opis prekršaja i fotografija s uplatnicom za plaćanje kazne.

Pošto smo u digitalnom dobu, karmere su umrežene s policijom u Petrinjskoj, a pristup ima i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Snage reda će odsad situaciju moći pratiti u Ulici kneza Mislava, na Savici, u Savskoj te na području Avenije Marina Držića.

Dražen Prša/zagreb.info

Facebook Komentari