U karlovačkoj gradskoj upravi 40 srednjoškolaca i studenata potpisalo ugovore o stipendiranju

Piše: Dražen Prša

Četrdeset srednjoškolaca i studenata danas je u karlovačkoj gradskoj upravi potpisalo ugovore o stipendiranju. Stipendije je dobilo 15 učenika, od kojih troje koji se školuju za deficitarna zanimanja i 25 studenata, od kojih je njih 15 izabralo deficitarne stručne studije.

Grad Karlovac je u proračunu osigurao 300.000 kuna za stipendije, a one iznose 400 kuna mjesečno za učenike i 700 kuna mjesečno za studente. Ove godine dodijeljeno je 10 stipendija više nego lani, prenosi hrk.hr
Gradske stipendiste pozdravila je pročelnica za društvene djelatnosti Andreja Navijalić, koja je naglasila da i ove stipendije potvrđuju stalnu brigu Gradske uprave za mlade.

“Vjerujem da ćete kroz svoje školovanje opravdati sve ono što se u vas ulaže, prvenstveno vaši roditelji koji su vam na prvom mjestu pomoć i podrška, isto tako ono što ulaže i lokalna zajednica u vaše školovanje, ali mislim da je najveća zasluga vas samih, koji svojom marljivošću vraćate sve ono svi u vas ulažu. Čestitam vam na dodijeljenim stipendijama i vjerujem da ćete se i iduće godine s istom uspješnošću prijaviti na naše natječaje” – poručila je Navijalić.

stipendijekarlovac1

Čestitke je stipendistima uputio i predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

“Nama je važno da na ovaj način promoviramo znanje i poruka svima je da se znanje u konačnici isplati. Znanje je moć. Ove stipendije, uvjeren sam, će vam olakšati školovanje, odnosno studiranje, ali isto tako sam uvjeren da će vas potaknuti da budete još bolji”, rekao je Mandić, te dodao:

Mi živimo u vremenu gdje se vrlo malo toga može garantirati i upravo u tom dijelu kad sam govorio o znanju kao moći tu vi imate komparativne prednosti. Naš je cilj da potičemo izvrsnost i znanje,ali da potičemo i taj jedan poduzetnički duh koji će u konačnici biti na dobrobit svih.

Share This Article