Predsjednik Srbije Nikolić: Hrvatska bi se trebala pokriti ušima i šutjeti kad se spominju manjine

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Kragujevcu da bi se Hrvatska trebala “pokriti ušima” i šutjeti kad se spominju manjine i odnos prema manjinama, prema građanima koji nisu iste vjere i nacionalnosti, prema njihovoj imovini i školovanju.

“Uostalom, pogledajte u posljednje tri godine koliko su smanjili budžet za financiranje i školovanje nacionalnih manjina i sve ostale potrebe”, rekao je Nikolić novinarima.

On je dodao da ne vidi želju u Srbiji da na bilo koji način otvara bilo kakav sukob s Hrvatskom, ali da ima granicu do koje trpi.

“Vodu kad pritišćete, pa i ona pokaže otpor, a kamoli narod kao što je srpski. Tko s nama želi lijepo – dobit će ljepše, tko s nama više ne želi lijepo – možda nećemo uzvratiti ružno, ali neka ne očekuje da ćemo imati previše dobru suradnju” rekao je Nikolić.

Srbijanski je predsjednik rekao da je sada na ispitu Europska unija, da Vlada Srbije radi izvanredno i da se potpuno pripremila za otvaranje poglavlja.

“Hrvatska, ili provodi svoju volju ili služi da bi se opravdao zamor proširenja EU, to ćemo vrlo brzo vidjeti, obzirom da ne mogu vjerovati da 27 država ne može kazati jednoj, da je nemoguće da je 27 država na jednoj strani, a druga država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje”, rekao je Nikolić.

On smatra da će se vidjeti točne namjere EU, a da Srbija neće nikada odustati od EU jer je cilj i želja bolji život i članstvo u EU. “Na EU je da kaže želi li nas doista tamo, obzirom da je postalo sasvim jasno da zahtjev oko neovisnosti Kosova ne bi mogao proći, onda mi se čini da se ovako prolongira ulazak u EU, jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rješavanje nekih pitanja koja ni same nisu dobro riješile”, rekao je Nikolić, javlja Beta.

Facebook Komentari