Bura u Saboru zbog Glunčića, Jandroković oduzeo riječ Gordanu Marasu za danas, SDP-ovci negoduju

Izbija je prepirka, Gordan Maras je govorio o amandmanu koji je vlada odbila, o sredstvima za nacionalne manjine u razdjelu Ministarstva znanosti.

Maras je ministra Pavu Barišića pitao kad će maknuti Matka Glunčića.

Tu mu je Gordan Jandroković oduzeo riječ, pozvao se na članak 238., nije se pridržavao teme, a to mu je druga opomena i Maras više danas ne može raspravljati.

Jandroković se predomislio nakon negodovanja SDP-ovaca i odustao od oduzimanja riječi.

Maras je i ranije opomenut

“Učenici bi bili sretni da je predsjednica sama uložila ovaj amandman, puno bi im više to koristilo nego da dijeli čokoladice po Hrvatskoj”, kazao je Maras. Jandroković je najavio da će mu idući put oduzeti riječ zbog ponovnog prekoračenja vremena za obraćanje. Amandman o finacijskim potporama u školstvu nije izglasan.

Željko Jovanović kazao je kako je Vlada uz različita obrazloženja odbila dva ista amandmana koji su predložiili on i kolega Gordan Maras. “Mislim da ministar (obrazovanja, op.a.) nije popio kavu.”

Gordan Maras kazao je kako za Ured predsjednice Republike predviđeno 1,4 milijuna kuna više, a za programe prevencije bolesti ovisnosti nema prostora u proračunu. “Povećavamo sredstva uredima premijera i predsjednice, a nema prostora za programe prevencije ovisnosti.” Amandman koji je predložio također nije prihvaćen.

Predsjedavajući Gordan Jandroković ponovno ga je upozorio da ne prekoračuje vrijeme za obrazlaganje amandmana inače će izgubiti pravo riječi.

Vlada i dalje odbija redom sve amandmane oporbe.

Facebook Komentari