Kutina: županija sufinancira troškova boravka i prehrane za osam učenika, daju se i stipendije

Piše: Dražen Prša

Učenički dom u Kutini obišao je župan Ivo Žinić u društvu svog zamjenika Marina Piletića. Tom prigodom župan Ivo Žinić uručio je ugovore o sufinanciranju troškova boravka i prehrane za 8 učenika, korisnika Učeničkog doma Kutina.

„Po prvi puta sam u učeničkom domu Kutina, jedinom domu u našoj županiji u kojem je smješteno 52 učenika, 40 iz naše županije, te iz Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Zagrebačke županije. Dom skrbi o svim učenicima koji su u njemu smješteni i u njemu se program odvija na drugačiji način nego drugdje. Učenici imaju svu potrebnu pažnju, imaju organizirano vrijeme, što je vrlo bitno za napredovanje i dobre rezultate u školi. Mi kao županija svake godine predvidimo sredstva za sufinanciranje smještaja učenika, tako da za 50 učenika dajemo 100 % iznos za smještaj, a 50 učenika u 50 % iznosu“ – kazao je Žinić te dodao da:

„Dajemo, naravno, i učeničke stipendije. Upravo je završen natječaj za 45 učeničkih stipendija u iznosu od 500 kuna. Vodimo brigu i o našim studentima i cilj nam je dobiti kvalitetne stručnjake za gospodarstvo u našoj županiji“, rekao je u ovoj prigodi župan Ivo Žinić.
zinickutina

Facebook Komentari