Petir: HSS se vodi na kaubojski način, nastavlja se neka praksa iz prošlosti predsjednika

Tijekom neformalnog druženja s novinarima u Sisku, europarlamentarka Marijana Petir komentirala je nedavno održanu Izbornu skupštinu HSS-a koja je održana u Repušnici na kojoj je za predsjednika izabran Željko Lenart. Petir je istaknula kako je ta Skupština ilegalna jer na njoj nisu bili delegati koji su birani na legalnim skupštinama s kvorumom.

„Mi očekujemo da Ministarstvo uprave u tom slučaju, ali i u slučaju drugih Županijskih organizacija izvrši upravni nadzor i utvrdi činjenično stanje. Stranka se vodi na jedan kaubojski način mimo zakona i mimo statuta, čime se očigledno nastavlja neka praksa iz prošlosti našeg predsjednika koji vjerojatno sa zakonom odavno nije na dobrim pozicijama i u dobrim odnosima“, rekla je Petir i dodala kako ju cijela situacija u HSS-u žalosti.

„Smatram da je Željko Lenart pokazao veliku razinu kukavičluka jer nije bio u stanju odmjeriti snage, nego su prvo suspenzijom koja nije obrazložena i koja je mimo statuta mene maknuli iz kandidacijskog postupka, ali i druge ugledne HSS-ovce. On si je osigurao da bude jedini kandidat. I po prvi puta se kandidat za predsjednika birao javnim glasovanjem, dakle čak i obzirom je bio jedini kandidat, bojao se ići na tajno glasovanje“, dodaje Petir i na kraju poručuje kako kukavice i izdajice ne voli imati u svom okruženju, prenosi portal 053.

Dražen Prša

Facebook Komentari