Božićno drvce i u Zoološkom vrtu u Adventskom ozračju, građani se uključili u kićenje

Piše: Dražen Prša

Danas, točno u podne u Zoološkom vrtu grada Zagreba građani su se uključili u kićenje božićnog drvca postavljenog u Božićnom selu, tj. na Zebrinu trgu, u Zoološkom vrtu. Prve ukrase na njegove grane stavio je Djedica s pomoćnicima, a bilo je i mnoštvo djece koji su uz pomoć edukatora izrađivali ukrase za božićno drvce.

Vjerujem da je svima poznato da smo završili modernizaciju fazu I. u listopadu i otvorili u punom kapacitetu Zoološki vrt za što je trebalo 2 godine radova, svi dijelovi su otvoreni, no kako je zima, neke su životinje u zimskim nastambama ali nama je jako drago i ponosni smo što smo se pridružili naporima grada Zagreba i TZ grada Zagreba da obranimo titulu najljepšeg Adventa u Europi. Vjerujem da i mi svojim doprinosom tu sudjelujemo, danas je prekrasno, kitimo božićna drvca, dar Hrvatskih šuma Direkcije Zagreb sa djecom, i kao što vidite sad je 12 sati a već imamo oko 1000 posjetitelja što je za ovo zimsko vrijeme jedna izuzetna brojka tako da smo ponosni na sve, na napore ali i na podršku građana koji nam kažu da se napravilo nešto dobro, kazao je za www.hrvatska-danas.com Damir Skok ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Osim s okolnih aleja božićno se drvce može vidjeti i iz nastambi nekoliko slavnih stanovnika Vrta. Pogled na drvce puca iz volijere za afričke ptice, nastambe za zebre te s Lavlje stijene Kidepo. U obitelji lavova podmladak se lijepo razvija. Tuma i Uzuri idući će tjedan navršiti šest mjeseci. Svakim danom sve manje sliče umiljatim lavićima, a sve više svojim veličanstvenim roditeljima.

Te i druge informacije o čudesnim stanovnicima Zoološkog vrta posjetitelji mogu dobiti tijekom Adventske avanture, obilaska Vrta pod vodstvom Djedice. Sa Zebrina trga, radnim se danom u obilaske kreće u 11, a subotom i nedjeljom u 11 i 14 sati.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Share This Article