Obljetnica smrti dr. Tuđmana: Pod njegovim vodstvom zajedno smo ostvarili najveća postignuća

Izaslanstvo HDZ-a na Mirogoju je danas položilo vijence i zapalilo svijeću povodom obilježavanja 17. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

Na čelu HDZ-ova izaslanstva na Mirogoju bio je premijer Andrej Plenković, koji je o svemu izvijestio i na Facebooku.

“Položili smo vijence u znak sjećanja na prvog predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a dr. Franje Tuđmana, povodom 17. obljetnice njegove smrti. Pod njegovim vodstvom zajedno smo ostvarili najveća postignuća – neovisnost, međunarodno priznanje i pobjedu u Domovinskom ratu”, napisao je premijer na Facebooku.

Plenković je na Mirogoju rekao da je siguran da bi Tuđman danas bio zadovoljan činjenicom da je Hrvatska ostvarila većinu strateških zadaća i nacionalnih ciljeva koje je on postavio: to je slobodna zemlja, koja ima zaokružen teritorijalni integritet, zemlja koja je demokratska, zemlja u kojoj se smanjuju podjele i stvara se ozračje tolerancije. Hrvatska je ujedno čvrsto utemeljena u zapadne temeljne vrijednosti kojima je i on težio, a to su prije svega ideja slobode, demokracije, vladavine prava i ljudskih prava, rekao je Plenković.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov kazao je da mu je čast položiti vijence kao predsjednik Sabora države na čijem je čelu prilikom njezina utemeljenja bio Franjo Tuđman, jer je on dao nemjerljiv doprinos utemeljenu Hrvatske, te se sjetiti svega pozitivnoga što se događalo u to vrijeme, a posebno ponosa i zajedništva koji su vladali u Hrvatskoj.

Facebook Komentari