Stipendiranje učenika Strukovne škole Sisak za zanimanje nautičar unutarnje plovidbe

U prostoru Lučke kapetanije Sisak upriličeno je potpisivanje i dodjela ugovora o dodjeli stipendija za 7 učenika Strukovne škole Sisak koji se školuju za zanimanje nautičar unutarnje plovidbe.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kontinuirano od 2008. godine provodi stipendiranje učenika ove škole za ovo deficitarno zanimanje. Učenici primaju stipendiju u mjesečnom iznosu od 800 kuna, uz uvjet da program završavaju bez ponavljanja godine.

Ugovore je učenicima i njihovim roditeljima uručila pomoćnica ministra Jadranka Fržop.

Svečanosti je nazočio župan Ivo Žinić, čijom je suglasnošću Sisačko-moslavačka županija pokrila cjelokupne troškove solemnizacije ugovora, odnosno ovjere kod javnog bilježnika.

„Svakako da svi mi, kao politika, ali i kao gospodarstvo, moramo voditi računa da pokušamo školovati mlade ljude za ona zanimanja koja su potrebna današnjem društvu. I Županija se priključuje ideji da stipendira učenike srednjih škola, studente, i pomaže roditeljima, posebice onima koji imaju teškoća, da jednostavnije školuju svoju djecu.“

Sisačko-moslavačka županija je raspisala natječaje za 45 stipendija za učenike srednje škole. Izdvojena su značajna sredstva za stipendiranje srednjoškolaca, a vrlo brzo će biti raspisan natječaj i za 25 studentskih stipendija.

Dražen Prša

Facebook Komentari