Grbin: Orepić umjesto da lupeta u Globusu treba treba svojim službenicima prijaviti kazneno djelo

SDP-ov Peđa Grbin kritizirao je ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, kao i stranku Most zbog ministrovih izjava.

“Orepić, umjesto da lupeta u Globusu, treba svojim službenicima prijaviti kazneno djelo”, rekao je Grbin.

Podsjetimo, na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković komentirao je intervju koji je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić dao tjedniku Globus.

“Ovaj sastav Ustavnog suda direktna je posljedica klijentelističke politike o kojoj sam govorio. Recimo, ako nekoga trebamo zaposliti u MUP-u, on mora proći sigurnosnu provjeru. A jedan član Ustavnog suda to ne prolazi. Dajte mi primjer ijedne države u kojoj netko može biti imenovan u Ustavni sud nositi tako težak teret, a da je korumpiran… Ja osobno ne vjerujem u ovaj Ustavni sud i vjerujem da je poruka koju takav sastav suda šalje najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti”, kazao je ministar Orepić u intervjuu za Globus.

Premijer se u četvrtak na sjednici Vlade ogradio od intervjua.

“Vlada i ja se moramo ograditi od tog intervjua, u kojemu se na neprimjeren način govori o svim sucima Ustavnog suda”, kazao je, premijer dodajući da je razgovarao s Orepićem o tome i izrazio mu nezadovoljstvo, jer Ustavni sud mora nezavisno djelovati od politike.

Podsjetimo, ustavni su se suci u utorak obratili predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora, Boži Petrovu, oko napada ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića na cjelokupni Ustavni sud.

Palić o Orepićevom napadu na Ustavni sud: Je li MUP podnio kaznenu prijavu protiv Mlakara?

Plenković se javno ogradio od MOST-ovca Orepića, a ima rješenje za slučaj spomen ploče HOS-ovcima

Facebook Komentari