Bura oko srbijanske čokoladice koju je djeci u Dubrovniku dijelila Predsjednica, odgovorio Ured

Predsjednica Republike, Kolinda Grabar-Kitarović, djeci jednog dubrovačkog vrtića koji je posjetila u utorak, dijelila je čokoladice i svoje fotografije.

Ne bi u toj vijesti bilo ničeg neobičnog da Predsjednica, koja o sebi stvara sliku kao promotorici hrvatskih proizvoda, djeci nije podijelila čokoladice koje proizvodi poznata srpska tvornica slatkiša Pionir, piše dnevnik.hr.

Kako se ovaj gaf Grabar-Kitarović dogodio na Dan dubrovačkih branitelja, što je i bio povod njenom posjetu Dubrovniku, našla se na meti kritika na društvenim mrežama. Za slučaj se tako i doznalo, objavom jednog roditelja na Facebooku, o čemu je potom pisao Dubrovački dnevnik.

Predsjednica na dan najžešće agresije na Dubrovnik tamošnjoj djeci dijelila čokolade iz Srbije

“Morao sam ovo stavit da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na dan Dubrovačkih branitelja, bravo”, komentirao je jedan Dubrovčanin objavivši fotografiju čokoladice i potpisane fotografije Kolinde Grabar-Kitarović koje je dobilo njegovo dijete.

U Uredu predsjednice dnevnik.hr-u su rekli da paket slatkiša nije nabavljala Grabar-Kitarović osobno, već njen ured i to putem javne nabave od dobavljača.

“Nabavljeni prigodni paket, prema deklaraciji, pakiran je u Vukovaru i sadrži jednu “spornu” čokoladicu. Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je košara puna hrvatskih proizvoda što je rezultiralo da se među tristotinjak proizvoda našlo i nekoliko “spornih”, poručili su nam iz Ureda predsjednice, dodajući da im je “žao ukoliko je to nekoga osobno povrijedilo”, no da smatraju da je gesta darivanja važnija od same čokoladice.

Iz Hrvatske gospodarske komore poručili su nam da je Predsjednica “istinska ambasadorica i promotorica hrvatskih proizvoda i jedan ovakav događaj neće umanjiti sve što je ona do sada učinila”, ali su dodali i da “bi bilo dobro da je posegnula za hrvatskom čokoladicom”.

Zanimljivo je da u komentarima ispod teksta o spornoj čokoladici gotovo svi problematiziraju oca koji se požalio na porijeklo slatkiša kojeg je dobilo njegovo dijete. Između ostalog, pišu da su Dubrovnik napali Crnogorci, a ne Srbi, te žale dijete koje odgaja čovjek kojemu je važan proizvođač darovane čokoladice, piše dnevnik.hr.

Kolinda Grabar-Kitarović već je nekoliko puta koristila priliku za promociju hrvatskih proizvoda. Posljednji put učinila je to prilikom teniskog meča između Hrvatske i Argentine, kada je fotoreporterima pozirala nogama podignutim na stolicu ispred sebe, kako bi pokazala tenisice Borova.

Facebook Komentari