Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović ima prijedlog za poklič ujedinjenja, isto povijesni

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je u Dubrovniku kako je napad taj grad razotkrio sve laži zločinačke politike Miloševićevog režima, a međunarodna je zajednica otvorila oči tek nakon razaranja Vukovara i Dubrovnika, prenosi HRT.

Nemoguće je biti na Srđu i ne osjećati tugu i ponos. Branitelji su nam omogućili da ovdje slavimo budućnost hrvatskog Dubrovnika ne samo kao perjanicu turizma nego i kao vodeći grad regionalnog razvoja. Kad niste mogli braniti grad oružjem branili ste ga srcem. Kroz povijest je Dubrovnik doživio katastrofe i razaranja, ali nikad barbarstvo kao 1991. Napad na Dubrovnik razotkrio je svu laž zločinačke politike, a Dubrovnik je tad pokazao kakav je i gdje pripada. Na razaranja brojnih hrvatskih gradova međunarodna politika nije reagirala, tek na razaranje Vukovara i Dubrovnika otvorili su oči oni koji nisu htjeli vidjeti tko je agresor rekla je Predsjednica te istaknula da je zahvalna braniteljima, kao i snimateljima i izvjestiteljima koji su slali snimke rata u svijet.

Svi smo tada nosili zastavu Libertas i vjerovali u zagovor svetog Vlaha. Nismo zaboravili, a želimo mir, suradnju i napredak. Očekujemo od svih prihvaćanje prošlosti, rekla je predsjednica. Rekla je i da je nakon razaranja grad dobro obnovljen, a da se turizam se vratio. Neka nam živi hrvatski Dubrovnik i Hrvatska i neka nas ujedinjuje poklič ‘Zovi, samo zovi’, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Facebook Komentari