Mektić prozvao hrvatske obavještajce i Večernji, Predsjednica RH mu poručila da otvori oči

Moramo svi pogledati istini u oči i suočiti se s trendovima koji dolaze, uključujući i povratnike iz tzv. Islamske države, iz borbi u Iraku i Siriji, odgovorila je Predsjednica RH novinarima na pitanje o radikalizaciji u BiH, a nakon današnje izjave ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

“Neprimjereno je ono što je uradio Večernji list ili hrvatska obavještajna služba jučerašnjim člankom. Javno bih pozvao direktora Hrvatske obavještajne službe da se oglasi i odgovori na pitanje odakle im ovakva informacija” rekao je Mektić danas u Sarajevu i citirao članak iz Večernjeg lista u kojem piše da je “SIPA u svom dramatičnom izvještaju potvrdila na ono što je upućivala Hrvatska sigurosna služba da je BiH vehabijsko žarište”…

Predsjednica RH je u Dubrovniku, osim suočavanja s istinom i trendovima, rekla:

“Njih je već nekoliko tisuća, a ne može se zanemariti ni utjecaj nekih drugih država. Želim da BiH ostane cjelovita, u potpunosti podržavamo suverenitet i političku neovisnost BiH. Želim da čim prije postane članica NATO saveza i Europske unije. Moja želja za sve državljane BiH, pripadnike svih triju naroda čiju konstitutivnu jednakopravnost zastupam, jest da oni žive u miru, prosperitetu i da se nikada ne ponovi ništa slično onome što je bilo 90-tih godina i da krenu ka boljem životu u kojem će se poštivati svaki pojedinac bez obzira na njegove pripadnosti”.

BiH agencija SIPA upozorava: rapidno rastu radikalne ideologije, Sarajevo postaje centar za ekstremizam

Share This Article