Ministar se javno ispričao zbog racije na koncertu u KSET-u: Dolazim na ponovljeni koncert!

Ministar policije Vlaho Orepić javno se ispričao zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, u čijem je vlasništvu Klub studenata elektrotehnike, poznatiji kao KSET, i bendu Svemir zbog policijske akcije prošlog petka.

U priopćenju upućenom zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a koje je objavio na svom Facebook profilu, Orepić navodi da su razmotreni navodi i pritužbe Fakulteta na postupanje policije. Objašnjava da je policija na teren izašla 25. studenoga jer su dobili više pritužbi na rad kluba u smislu da iz kluba dopire glasna glazba i buka. Nadalje, navodi da je samo tijekom 2015. izdano pet prekršajnih naloga zbog narušavanja javnog reda i mira u tom klubu.

Ipak, priznaje da u prošli petak racija nije bila nepotrebna.

“Ne dovodeći u pitanje potrebu poduzimanja odgovarajućih mjera i radnji od strane policije u cilju prevencije i sankcioniranja kažnjivih radnji na prostoru Fakulteta elektrotehnike i računarstva te u njegovoj neposrednoj blizini, cijenim da u konkretnom slučaju nisu postojali formalni uvjeti za postupanje policije na način propisan člankom 55. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, poradi čega Vam se ovom prilikom ispričavam”, dio je obrazloženja ministra Orepića kojeg je uputio dekanu Mislavu Grgiću.

U statusu na Facebooku ministar Orepić se još jednom ispričao i najavio da dolazi na sljedeći ponovljeni koncert.

Ponovljeni koncert benda Svemir održat će se 6.12.

VIDEO Policija prekinula koncert Svemira u KSET-u, pjevačica ogorčena: isplašili su nam prijatelje

Share This Article