Pernar uletio na Glasnovićevu konferenciju za medije, pitao ga o HV-u, NATO-u, Banjoj Luci…

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović ustvrdio je u srijedu na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru da hrvatske sigurnosne službe nisu na razini zadatka i dorasle izazovima i ne djeluju u sinergiji s diplomacijom već dulje vrijeme, te upozorio kako se protiv Hrvatske vodi psihološki rat.

Naveo je kako je tijekom 2015. raspisan natječaj za pohranu i obradu informatičkih podataka, na kojem je izabrana tvrtka ASSECO, čija se matica nalazi u Beogradu.

Odgovorni pojedinci o tome su obavijestili SOA-u, rekao je Glasnović i podsjetio da tvrtka APIS IT pruža spektar usluga poreznoj i carinskoj upravi, ima registar birača, obavlja obradu izbornih rezultata i usluge za niz ministarstava. Iz tih razloga vjeruje da su ti podaci završili u Beogradu.

Novinarima je predočio dokument iz 1994. godine naslovljen na suradnika tajne službe BiH Amira Deljkića o djelovanju suradnika tajne službe BiH pod imenom “Svitac”, koji je imao zadatak uspostaviti kontakt sa suradnikom “Poskokom” i poznanicima i prijateljima koji su ostali raditi u Hrvatskoj nakon agresije na nju.

Na konferenciji se pojavio i Ivan Pernar koji je Glasnoviću postavio pitanje je li točno da je napredovanje HV-a prema Banja Luci zaustavio NATO. Glasnović je potvrdio da je to učinjeno po nalogu velikih sila, jer su neki strahovali da bi moglo doći širenja sukoba s uključivanjem jugoslavenske vojske i destabilizacije regije.

Odgovarajući na Pernarov upit, Glasnović je odbacio navod da su neki hrvatski vojnici poginuli u NATO-vom bombardiranju.

Pernar je mobitelom snimio Glasnovićev odgovor i usput rekao da mu je to izuzetno važno.