Rusi nisu otkazali gospodarski forum zbog Plenkovićeve izjave u Ukrajini, kako mediji pišu

“Riječ je o političkoj poruci solidarnosti obzirom na karakter napada u Ujedinjenom Kraljevstvu koje je naša saveznica i partnerica u EU-u i NATO savezu”, istaknuo je premijer Plenković, ne želeći komentirati mogućnost odgovora Moskve na tu mjeru niti imenovati diplomata o kojemu je riječ

HGK je, kažu, radi objektivnog informiranja javnosti vezanog za otkazivanje hrvatsko-ruskoga gospodarskog foruma, izvijestio danas da razlozi nisu politički, kako mediji javljaju.

„Rusko-hrvatski gospodarski forum otkazan je na inicijativu Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije još u listopadu ove godine i to isključivo radi niskog interesa ruskih tvrtki u tom terminu.

Ipak, očekujemo da će se Forum ubrzo organizirati što je istaknula i ruska strana.

Time želimo naglasiti kako ovaj gospodarski događaj nema nikakve veze s političkim zbivanjima i drugim uspješnim gospodarskim delegacijama koje je organizirala HGK. HGK se vodi isključivo interesima hrvatskoga gospodarstva. Neugodno smo iznenađeni smo stavljanjem ovoga gospodarskoga događaja u politički kontekst,”, izjava je predsjednika HGK Luke Burilovića.

Rusija ipak ima oštro službeno stajalište prema Plenkoviću zbog izjava u Ukrajini, otkazan i forum

Facebook Komentari