Hrvatski iseljenici presretni: Thompsonovi predbožićni koncerti u Njemačkoj, evo gdje nastupa

Marko Perković Thompson nastavlja sa svojim koncertima po Njemačkoj. Popularni hrvatski pjevač, koji je izrazito cijenjen među mladim hrvatskim iseljenicima, koji u pravilu kada on pjeva pune dvorane, svoja dva naredna predbožićna koncerta održat će u njemačkom gradu Filderstadtu, nadomak Stuttgarta.

I to 0 9. i 10. prosinca u klubu Hot Spot, Echterdinger Strasse 115, a koncerti će započeti u 21.00 sati o čemu je Thompson već obavijestio svoju vjernu publiku i na svojoj internetskoj stranici. Kako doznajemo među našim ljudima u Njemačkoj interes za koncert je izrazito velik, a organizatori dobro znaju kada pjeva Thompson da su dvorane i klubovi u pravilu ispunjeni do posljednjeg mjesta.

Bar tako je uvijek bilo do sada, veliki interes i gužva. Jer pjevajući svoje poznate hitove Thompson naprosto kod iseljenika budi ljubav prema domovini, stvara jednu odličnu atmosferu u kojoj mladi uživaju i zato im ponekad nije teško prijeći ni više stotina kilometara kako bi nazočili njegovim koncertima, od sjevera pa do njemačkog juga. Nezaboravni su i njegovi koncerti koje je do sada održao u Münchenu, Stuttgartu,Essenu i drugim njemačkim gradovima, a primjerice u Frankfurtu se na njima znalo okupiti i do 10.000 njegovih obožavatelja.

Nijemci shvatili da pjeva o ljubavi prema Hrvatskoj!

“Nažalost ima i onih pojedinaca koji su u manjini a kojima domoljubne Thompsonove pjesme po svemu sudeći naveliko smetaju, pa su do sada pokušavali na razne načine ometati njegove nastupe, primjerice u Berlinu, Essenu i još nekim njemačkim gradovima. Kojekakvim lažnim dojavama pokušavali su plašiti organizatore u želji da Thompsonu otkažu koncerte. Na sreću u tome baš nisu imali većih uspjeha jer njemačke odgovorne institucije su shvatile kako u Thompsonovim pjesmama i na njegovim koncertima nema ništa loše, već naprotiv samo jedna domoljubna atmosfera, koja je tolerantna za jedno demokratsko društvo kao što je njemačko”, pričaju nam hrvatski isljenici, koji Thompsona na njegovim europskim turnejama, a i na koncertima u domovini, prate u stopu.

Kažu, tako će biti i na ova dva njegova naredna predbožićna nastupa u Filderstadtu, pokraj Stuttgarta, gdje će se sigurno tražiti ulaznica više, a kojima se izrazito vesele posebno jednom takvom domoljubnom predbožićnom ugođaju u Njemačkoj.

E, moj narode, Thompson opet stiže!

Tekst i foto – Zoran Paškov/croatia-presse.de

Facebook Komentari