U SDP-u danas biraju novog predsjednika, Davor Bernardić ili Ranko Ostojić

U SDP-u danas biraju novog predsjednika. U drugi krug ušli su Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

Izbori će se, u skladu sa Statutom stranke, održati prema načelu jedan član, jedan glas, kao i prošle subote, kada je Bernardić u prvom krugu osvojio 46 posto glasova članova, a Ostojić 22,79 posto.

Davor Bernardić i Ranko Ostojić sučelili su se sinoć u Temi dana. “Ovo je nova utakmica, miješaju se nove karte, poručio je Ranko Ostojić.

“Članovima nedostaje motivacije, moj zadatak, kao budućeg predsjednika je da vratim povjerenje članova u stranku”, kazao je Bernardić na što mu je Ostojić spočitnuo da se već proglasio predsjednikom.

“Bitno je nikoga ne potcjenjivati, ni članove, ni oponente – prepustimo članicama i članovima da oni odluče tko će biti predsjednik stranke, a ne se sada tako predstavljati”, kazao je Ostojić.

Danas je Ostojić glasovao u Splitu, Bernardić u Zagrebu

“Danas pobjeđuje SDP, nema poraženih, od sutra krećemo graditi bolje i pravednije društvo. Računam na doprinos svih, u SDP-u neće biti odbačenih, svi koji do sada možda nisu dobili priliku, bit će uključeni u rad”, poručio je Davor Bernardić.

Na pitanje što će biti s još uvijek aktualnim predsjednikom Zoranom Milanovićem, odgovorio je: “Dio je naše stranačke povijesti. Mi slike naših predsjednika ne skidamo sa zida, kad više ne budu predsjednici. Zoran, kao i drugi zaslužni SDP-ovci i SDP-ovke, će imati zasluženo mjesto u SDP-u”.

Ranko Ostojić izjavu je dao u Splitu.

Ostojić nije želio komentirati zadnjih dana zaoštrenu retoriku s protukandidatom Davorom Bernardićem: “To je sastavni dio demokratske prakse, ali kako je vrijeme izborne šutnje, ne želim to komentirati.”

Upitan kakva će biti budućnost SDP-a, odgovorio je : “Vidjet ćemo”.

Nije se složio s konstatacijom novinara da SDP-u pada rejting.

“Uh, strašno pada. Rejting HDZ-a pada, ja sam jako zadovoljan s time”, kazao je.

Na pitanje što ako ne pobijedi danas na unutarstranačkim izborima za predsjednika stranke, odgovorio je: “Ja znam svoj cilj i put”.

Na pitanja o Zoranu Milanoviću, Ostojić nije želio odgovarati, samo je poručio: “Pitajte njega.”

Facebook Komentari