Zajednička akcija državnih tijela: Edukativna akcija ˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝

Ovogodišnja akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ održat će se 26. studenog 2016., od 9 do 21 sati u trgovačkom centru City Center one West u Zagrebu (Jankomir).

Ovogodišnja se akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ nakon posjete Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Rijeci, Rovinju i Zadru, vraća u Zagreb. Održat će se 26. studenog 2016., od 9 do 21 sati u trgovačkom centru City Center one West u Zagrebu (Jankomir).

Riječ je o zajedničkoj akciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u koordinaciji međuagencijske suradnje za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa) kao i udruga HDS ZAMP, IHG, HUZIP, ZAPRAF, BSA – Business Software Alliance, Udruge nositelja prava na žig BOA, HGU, DHFR, APAW…
Akcija se provodi kao dio nacionalne kampanje podizanja razine javne svijesti o rizicima kupnje putem interneta, negativnim učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i rizicima koje krivotvoreni proizvodi mogu imati na zdravlje i sigurnost građana. Također, želja je uputiti građane kako se mogu zaštititi, kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo, priopćeno je iz MUP-a RH.

Dražen Prša

Facebook Komentari