U jeku afere sa zaraženim mesom blizu granice sa Slovenijom našli ilegalnu mesnicu s 5 tona mesa

U jeku afere sa zaraženim mesom carinici su pronašli ilegalnu mesnicu u mjestu Sekulići u Žumberku blizu granice sa Slovenijom.

Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima, izvijestila je Carina na svojim internetskim stranicama.

Muškarcu je “izrečeno usmeno rješenje kojim se zabranjuje obavljanje neregistrirane djelatnosti obrade i prerade mesa te će protiv odgovorne osobe biti podnesen prekršajni nalog”.

Veterinarska inspekcija iz svoje nadležnosti utvrdila je kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu te radi otklanjanja neposredne opasnosti, nadležni inspektori donijeli su rješenje o neškodljivom uklanjanju hrane životinjskog podrijetla, mesa u količini od 4855 kg, pišu iz Carine.

Ilegalna mesnica otkrivena je u jučerašnjoj akciji carinskih službenika Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede, Službe veterinarske inspekcije.

Katastrofalni pravilnici: U Hrvatsku se može uvesti meso zamrznuto 40 godina, a može i salmonela

Facebook Komentari