Prosvjed radnika SC-a na Markovom trgu: Hoćemo ugovore, Plenkoviću javi se!

Zbog prosvjeda djelatnika Studentskog centra (SC) u Zagrebu, na Markov trg stigla je interventna policija, a podignuta je i ograda.

“Hoćemo ugovor”, viču sindikalisti ispred Vlade. Plenkoviću, javi se:

Pridružio im se i saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u SC-u traže potpisivanje već usuglašenog kolektivnog ugovora koji bi im zaštitio postojeća i osigurao neka nova prava.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak to ne želi učiniti jer je SC u dugovima i postupku sanacije, te kaže da su materijalna prava zaposlenika SC-a iznadprosječna. Iz Sanacijskog vijeća kao razloge nepotpisivanja KU-a navode da nemaju ovlasti za to, odnosno da o tome treba odlučiti MZOS.

Radnici zagrebačkog SC-a već nekoliko dana štrajkaju i prosvjeduju pred studentskim domovima, poručujući da neće odustati od štrajka dok se ne potpiše kolektivni ugovor.

Jedan u nizu prosvjeda održan je u srijedu ispred MZOS-a. Štrajkaški odbor je tražio sastanak u MZOS-u, a predsjednica štrajkaškog odbora Biserka Sertić kazala je nakon sastanka Hini da se MZOS odriče odgovornosti i tvrdi da nema nikakav utjecaj na odluke o kolektivnom ugovoru.

Stoga se prosvjed nastavio u četvrtak ispred Banskih dvora u 11 sati. Sertić je rekla da su zatražili razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem i nadaju se da će ih on primiti na razgovor.

Podsetimo, pedesetak radnika zagrebačkog Studentskog centra (SC) okupilo se u ponedjeljak na prosvjedu ispred menze Studentskog doma “Cvjetno naselje”, u organizaciji četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom SC-u, poručujući da neće odustati od štrajka dok se ne potpiše već usuglašeni kolektivni ugovor (KU)

Facebook Komentari