Ruski National Geographic Traveler: Hrvatska među TOP 3 destinacije za obiteljski odmor

Rusko izdanje časopisa National Geographic Traveler uvrstilo je Hrvatsku u TOP 3 najboljih turističkih destinacija za obiteljski odmor.

Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada „Top travel destinations“ koju časopis National Geographic organizira već šest godina, a ovogodišnja dodjela se održala u Moskvi.

Važno je napomenuti da se nagrade dodjeljuju na osnovi online glasovanja ruskih turista te da je ovo već druga godina za redom da Hrvatska ulazi među tri najbolje destinacije u ovoj kategoriji („Best Family Destination“).

Nagradu je, u ime Hrvatske turističke zajednice, primio Rajko Ružička, direktor Predstavništva u Moskvi, a važnost ove nagrade i ruskog tržišta općenito naglašava i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

„Rusko se tržište u posljednjih nekoliko godina nalazi u vrlo specifičnim okolnostima koje su znatno otežavale naše poslovanje na tom tržištu. Međutim, Hrvatska turistička zajednica nije odustala od ruskih turista, a sukladno našim najavama i očekivanjima u ovoj smo godini zaustavili trend pada ruskih turista u hrvatskim destinacijama.

Ova nagrada samo potvrđuje da možemo računati na ruske turiste, posebice na one kojima je motiv dolaska obiteljski odmor“, poručio je direktor Ivičić.

Uz nagradu za obiteljski turizam, National Geographic dodjeljuje nagrade i u kategorijama kao što su „Beach vacation”, „Mountain skiing vacation”, „Sightseeing vacation”, „Agrotourism”, „Wellness vacation”, „Eco-vacation”, „Adventure tourism”, „Russian tourism”, „Discovery of the Year”, „Gastronomic tourism” i „Exotic tourism”. Također, uz navedene nagrade vezane uz same destinacije, čitatelji časopisa biraju pobjednike i u kategorijama kao što su „Best Foreign Airline”, „Best Russian Airline”, „Best hotel chain”, „Best Beach Hotel”, „Best Internet Service” i „Best travel program on TV”.

Tako je ove godine, u kategoriji „Najbolja emisija o turizmu na TV-u“ („Best travel program on TV”), nagradu osvojila TV emisija „Poedem poedim” federalne ruske televizijske kuće NTV. Riječ je o emisiji s jednim od najvećih rejtinga gledanosti, a upravo je jedna od epizoda ove godine snimana u Hrvatskoj i to na lokacijama u Zagrebu i Istri.

Dražen Prša/MINT.HR

Share This Article