Tolušić: Tone mesa će biti uništene, imam i ja dvije curice doma, ne želim da se ponavlja smrtni slučaj

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u razgovoru za 24 sata otkrio je nove detalje o sve većem broju slučajeva zaraženog i neispravnog mesa.

”Zadnjih dana ministarstvo poljoprivrede provodi pojačane kontrole mesa. Imali smo redovne kontrole, sad smo ih pojačali. Sve što otkrijemo, javljamo. Javnost to mora znati. Imali smo tragične slučajeve nedavno. Prošlog vikenda smo imali akciju. Obišli smo 10 distributivnih centara. U svih 10 smo utvrdili nepravilnosti. U nekoliko su iznimno teški slučajevi. Tone mesa će biti uništene. Kad dobijemo službene nalaze otkrit ćemo točno o kome se radi. Defitinitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo”, rekao je Tolušić za 24 sata.

Naglasio je kako je situacija najgora u Dalmaciji, ali nije htio otkriti o kojim distributerima se radi dok ne dobije službene nalze inspekcije.

”Sutra ili preksutra ćemo dobiti službene podatke pa ćemo javnost izvijestiti”, dodaje Tolušić.

”Ne kršimo zakon. Postoje procedure i poseban način obavještavanja. Mi moramo, ako je nešto pronađeno loše u proizvodu koji je na tržištu, ga povući. Mi obavještavamo naše građane. Imam i ja dvije curice doma. Ne želim da se više događa slučaj kao što se dogodio smrtni slučaj nedavno”, rekao je Tolušić za 24 sata.

Facebook Komentari