VIDEO Rijeka pod bujicama i poplavom, obilne kiše potopile su Kantridu, trgovine, garaže….

Kiše koje su proteklih dana bile česte u našoj zemlji, dovele su do bujanja rijeka. Problem se osobito ističe na riječkom području, gdje su zbog nabujale Rječine poplavljeni poslovni prostori, pa su intervenirali i vatrogasci, javlja N1.

Osim temperature prošlih dana, i dosadašnja količina oborina u ovome je mjesecu u većini Hrvatske iznadprosječna. Rijeci manje od 44 litre po četvornom metru nedostaju za rekord u mjesecu studenom.

Vodostaj Rječine u 8 sati na mjernom mjestu na Titovom trgu iznosio je 165 cm, što je razina koja prelazi u “crveno područje” odnosno poziva na uvođenje mjera za obranu od poplava.

Bujice su poplavile uglavnom “objekte od šireg značaja”, odnosno trgovine, dvorane, garaže. Poplavljen je supermarket, prostorije jednoga fitness centra, kao i Streličarskog kluba Rijeka, prostorije u zgradi HEP-a i garaže, dok kod građana vatrogasci nisu intervenirali.

Poplavljen je i nogometni stadion Kantrida.

Visoki vodostaji zabilježeni su i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Sava se tijekom nedjelje na nekim dijelovima izlila iz korita pokraj Zagreba, ali zasad nema opasnosti od poplave.

Čega u Rijeci ima više nego u Londonu ? Kiše!

Facebook Komentari