Provedena istraživanja o ovom zanimljivom pitanju: Spavati ili ne spavati s kućnim ljubimcem?

Ima li što ljepše, ako volite životinje, nego da vas ujutro probudi vaš kućni ljubimac?

O spavanju s kućnim ljubimcima provedena su i istraživanja.

Tako je Centar za medicinu spavanja na klinici Mayo u Arizoniu svojoj studiji došao do zaključka kako vlasnici kućnih ljubimaca koji spavaju s kućnim ljubimcima mogu jednako kvalitetno spavati, kao i oni bez kućnih ljubimaca.

Studija je obuhvatila 150 sudionika od čega je 49 posto imalo kućne ljubimce.

Studija je otkrila kako 41 posto ispitanika, vlasnika kućnih ljubimaca, smatra kako im životinje u krevetu pomažu da bolje spavaju ili u najgorem slučaju im njihovo prisustvo ne čini nikekavu razliku. Oni kojima prisustvo životinje u krevetu pomaže, izjavili su kako se uz svog krznenog pratioca osjećaju sigurnije i opuštenije.

Samo 20 posto ispitanika izjavilo je kako ima njihov pas ili mačka ometaju san. Glavni razlozi za to su da se njihovi kućni ljubimci po noći često sele po krevetu, hrču ili cvile.

U stvari, nekoliko prethodnih studija u istoj klinici je pokazalo kako je vejrojatnije da će kućni ljubimci ometati spavanje nego pomoći u spavanju.

Unatoč oprečnim rezultatima studija, to su premali uzorci kako bi se mogli donositi neki generalni zaključci.

Mi zato mislimo kako je najbolje da sami za sebe odlučite što vam najbolje odgovara. Ako to znači da najbolje spavate uz svoje dlakavce pod nogama – to je onda to.

Ako vam kućni ljubimci ometaju san, bilo bi dobro da ih odviknete od spavanja u krevetu.

Znamo da će vam nedostajati, ali ipak vam mora biti prioritet to da se dobro naspavate.

Facebook Komentari