DORH odbacio sve optužbe SDP-ovih Mađara Šoje i Juhasa protiv saborskog zastupnika Jankovicsa

Izvor: Dražen Prša

DORH odbacio sve optužbe SDP-ovih Mađara Deneša Šoje i Šandora Juhasa protiv mađarskog saborskog zastupnika Roberta Jankovicsa!

Tijekom rujna SDP-ovi Mađari i bivši zastupnici te manjine u Hrvatskom Saboru – Deneš Šoja i Šandor Juhas teško su optuživali tada novoizabranog, mladog zastupnika mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom Saboru – Roberta Jankovicsa da je do izborne pobjede došao kupovinom oko tisuću „novih“ Mađara.

SDP-ova mađarska udruga iz Belog Manastira naziva „Savez mađarskih udruga“, kojeg su Deneš Šoja i Šandor Juhas uže vodstvo, podnijela je protiv Jankovicsa tada i kaznenu prijavu.

Jankovics je tada tvrdio da je u pitanju čista izmišljotina izbornih gubitnika, te da priča nema nikakve veze sa realnošću, već da je istina da su upravo navedeni SDP-ovi Mađari Šoja i Juhas bili ti koji su plaćali za prijepis ljudi u Mađare, te da su se iskazi nekih od njih dogodili uz prijetnje i ucjene.

Kako je 18. studenog izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, „nakon provedenih opsežnih izvida i brojnih dokaznih radnji kaznena prijava protiv Jankovicsa je odbačena jer nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nije utvrđeno da bi navedena osoba silom, prijetnjom ili podmićivanjem utjecala na birače da na parlamentarnim izborima glasuju na određeni način.“

– Od samog početka govorim da je naša pobjeda čista kao suza, te da niti ja niti Demokratska zajednica Mađara Hrvatske ni u kakvim nezakonitim radnjama nismo sudjelovali.

Drago mi je da je DORH došao do istog zaključka. Namjera mi je nastaviti raditi u Hrvatskom Saboru u interesu mađarske nacionalne manjine, ali i naše zajedničke Domovine – Republike Hrvatske, rekao je za Hrvatska-danas.com Jankovics.

Dražen Prša

Facebook Komentari