Župan Žinić posjetio sugrađane kojima je potrebna pomoć, od sanacije doma, do bitke s karcinomom

Župan Ivo Žinić večernje je sate četvrtka, 17. studenoga 2016. godine, posvetio dvjema obiteljima, u Strušcu i Osekovu, koje žive boreći se velikim problemima.

Najprije je u Strušcu posjetio obitelj Mace Dobranić, samohrane majke petero djece, kojoj je u požaru početkom ove godine kuća gotovo u potpunosti izgorjela. Župan se već tada angažirao u pokretanju sanacije njihova doma, a na ovu malu obitelj nije zaboravio ni sada, kad je njihov krov nad glavom osiguran.

U Osekovu je župan posjetio obitelj Antoliš, koja se zajedno sa svojom tinejdžerkom Mateom bori protiv zloćudne bolesti. Matea, hrabra i divna mlada osoba, komunikativna i otvorena, porazgovarala je sa županom o teškom vremenu kroz koje prolazi, o trenutcima depresije i klonuća. Od svih želja, od svega što propušta Matea ipak najviše želi obrazovanje: „Ma neka moji vršnjaci izlaze, neka se zabavljaju, ne fali mi to, meni fali škola!“

I Dobranićima i Antolišima župan je donio poklon paket živežnih namirnica, ujedno im zajamčivši da ih neće ni zaboraviti ni zanemariti. Obitelji Antoliš je odmah, u razgovoru za njihovim stolom, osigurao kontakt sa Zakladom Viktorija, kako bi u dugim razdobljima između pregleda i terapija mogli koristiti stan ove zaklade na Goljaku u Zagrebu.

„Posjetio sam obitelj Antoliš, koja se zajedno sa svojom tinejdžerkom Mateom bori protiv zloćudne bolesti. Matea, hrabra i divna mlada osoba, komunikativna i otvorena, porazgovarala je sa mnom o teškom vremenu kroz koje prolazi, o trenutcima depresije i klonuća. Od svih želja, od svega što propušta Matea ipak najviše želi obrazovanje: „Ma neka moji vršnjaci izlaze, neka se zabavljaju, ne fali mi to, meni fali škola!“.

Riječi ove hrabre mlade osobe vraćaju vjeru u ljude, iskreno se nadam i vjerujem da ćemo kroz Zakladu Viktorija koliko toliko uspjeti pomoći ovoj divnoj mladoj dami, kazao je župan Žinić, koji je posjetio i obitelj Dobranić koja živi u teškim uvijetima.

Dražen Prša/SMŽ

Facebook Komentari