VIDEO Škabrnja: Brkić – Konačno pronaći odgovore na pitanja oko obrane Vukovara i Škabrnje

Biti danas u Škabrnji i Vukovaru, prisjetiti se njihove velike žrtve 1991. godine, kada je agresorska vojska tzv.JNA okupirala jedan grad i jedno selo, odati počast poginulim i ranjenim hrvatskim braniteljima i civilima u njihovoj obrani, kao i onima čija se imena još uvijek nalaze na popisu zatočenih i nestalih – odraz je velikog srca hrvatskog naroda, napisao je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić nakon što je danas bio u Škabrnji.

To srce je bilo i uvijek će biti puno ponosa, ljubavi, snage i vjere u i za svoju Domovinu. Upravo takvo srce su 1991. imali hrvatski branitelji Vukovara i Škabrnje.

Zato svi zajedno moramo Vukovaru i Škabrnji i svim hrvatskim braniteljima obećati – da ćemo s našim djelima pronaći put do njihovog potpunog „mira“ i konačno pronaći odgovore na pitanja oko obrane Vukovara i Škabrnje, te svjedočiti isključivo istinu. Istina ne može i ne smije biti nikada prešućena, jer samo istina „ozdravlja“ čovjeka i narod.

Danas sam u Škabrnji hodao kolonom sjećanja i molio za njihov „mir“, u vjeri da „veliko srce“ – uspomena i sjećanje na žrtve, uvijek budu i ostanu s nama – ne samo na obljetnicu, već svakoga dana. Jer to srce nas obvezuje da se okrećemo budućnosti i borimo se za: osudu svakog zločina bez obzira tko ga je počinio i kazniti one koji su ga počinili; prestanak izjednačavanja žrtve i agresora; potpuni prekid etiketiranja branitelja koji su časno svoje živote dali za svoju Domovinu.

Posebna obveza ide prema mladim generacijama, koje moraju učiti i znati istinu o Vukovaru, Škabrnji i Domovinskom ratu – što su sve hrvatski branitelji napravili da mi danas možemo uživati „mir“ i naše živote.

Svi mi i naša zemlja imamo povijest i sadašnjost te na temeljima istine izgrađujmo budućnost svoje Domovine i naroda.
Povijesno pamćenje i obrana istine uvjet su, ne samo očuvanja identiteta nego i opstanka hrvatskog naroda. Bez ljubavi prema vlastitom narodu i domovini, bez poštivanja svoje tradicije, običaja, jezika, kulture i vjere nijedan narod nema budućnosti, pa tako ni hrvatski narod.

Upalimo svijeću i molimo za „veliko srce“ – za sadašnjost i budućnost Vukovara i Škabrnje, ali i za sadašnjost i budućnost cijele naše Domovine, jedine nam Hrvatske !!!

Iz cijele Hrvatske u Škabrnju su stigli brojni građani koji žele odati počast stradalim mještanima

Facebook Komentari