Grmoja kaže da će Marić biti odgovoran ako porezni Uskok ne bude učinkovit, a plaće u Saboru…

Na dnevnom redu sjednice Sabora je predstavljanje poreznih izmjena. Ministar Marić predstavio je reformu zastupnicima. Nikola Grmoja iz Mosta komentirao je neke njezine dijelove.

“Ne odustajemo od ograničavanja plaća dužnosnika, iako ne idemo s amandmanom”, kazao je Nikola Grmoja.

“Očekujemo da porezni USKOK i dalje bude učinkovit. Ministar je dao garanciju da će biti i dalje učinkovit, a ako ne bude tako – on će odgovarati. Nadamo se da ćemo naći najbolje rješenje”, govori Grmoja.

Na pitanje tko im može jamčiti neovisnost poreznog USKOK-a u budućnosti s obzirom da ide pod okrilje velikog sustava kakav je Porezna uprava, Grmoja je odgovorio da je sve stvar dogovora i podsjetio da u izvornom obliku nije prošla ni porezna reforma kako su je u HDZ-u zamislili.

“Podsjećam da nije trebala izgledati tako”, kazao je Grmoja.

Komentirajući cijenu struje, Grmoja kaže da poskupljenja neće biti: “Cijena struje neće poskupjeti, osigurat ćemo da računi budu manji, i socijalana košarica je biti manja, mislim da je to jedan uspjeh, a i gospodarstvo će biti konkurentnije”, kazao je Grmoja.

Na pitanje misli li se kandidirati za župana Dubrovačko-neretvanske županije, Grmoja je odgovorio: “Koncentrirani smo na rad u Saboru. Most ima dovoljno ljudi koji se mogu kandidirati na tu funkciju, ne znam što će biti. Jako su snažne neke ‘silnice’ koje me na to pokušavaju nagovoriti, ali još ćemo vidjeti. Neću se gurati. Što će biti, odlučit će Most”, kazao je Grmoja.

Istaknuo je da će im, kada bude u pitanju izbor kandidata za župana, biti važno kako on kotira kod birača, a ne to što o njemu misle u HDZ-u ili nekoj drugoj političkoj opciji.

Facebook Komentari